Connect with us

Stiri economice

Ești în căutarea unui loc de muncă? Iată câteva ponturi pentru o carieră de succes VIDEO

Publicat

pe

Vă prezentăm mai jos discursul susţinut de Jason Shen în cadrul conferinţelor TED.

Știţi pe cine invidiez? Pe cei care au un loc de muncă ce are legătură cu facultatea absolvită.

Jurnalişti care au studiat jurnalism, ingineri care au studiat ingineria. Adevărul este că aceştia nu mai reprezintă regula, ci excepţia. Un studiu din 2010 arată că doar un sfert din absolvenţi lucrează într-un domeniu legat de specialitatea lor.

Am terminat facultatea nu cu una, ci cu două specializări în biologie. Spre dezamăgirea părinţilor mei, nu sunt nici doctor, nici om de ştiinţă.

Ani întregi în care am studiat replicarea ADN-ului şi fotosinteza n-au reuşit să mă pregătească pentru o carieră în tehnologie. A trebuit să învăţ singur despre publicitate, strategii, chiar şi un pic de programare. N-am avut niciodată titlul de Manager de produs până nu mi-am trimis CV-ul la Etsy.Fusesem respins deja de Google şi de alte câteva companii şi eram dezamăgit. Compania devenise de curând publică, iar una din cerinţele postului meu era să citesc Oferta Publică Iniţială din scoarţă în scoarţă şi să construiesc de la zero un website care să conţină analiza mea despre afacere şi patru idei pentru noi caracteristici. Echipa lucra deja la două dintre aceste idei şi se gândise temeinic la o a treia. Am fost angajat.

Ştim cu toţii oameni care iniţial au fost ignoraţi sau trecuţi cu vederea, dar care au dovedit criticilor că s-au înşelat. Povestea mea preferată? Brian Acton, inginer de proiect care a fost refuzat de Twitter şi Facebook înainte să co-fondeze WhatsApp, platforma de mesagerie mobilă care a fost vândută pentru 19 miliarde de dolari.

Procesele de recrutare create în secolul XX dau greş şi duc la pierderea unor oameni cu potenţial extraordinar. Progresele în domeniul roboticii şi învăţării automate schimbă modul în care lucrăm,automatizând munca de rutină în multe meserii, mărind şi amplificând în acelaşi timp munca omului în altele. În ritmul acesta, ne aşteptăm să facem activităţi ce nu le-am făcut niciodată în cariera noastră.Deci care sunt instrumentele şi strategiile necesare pentru a identifica fruntaşii de mâine? Căutând răspuns, am consultat lideri din diferite domenii, am citit zeci de rapoarte şi studii şi am făcut chiar eu câteva experimente de aptitudini. Cercetarea mea e departe de a fi gata, dar acestea sunt trei dintre ideile pentru mai departe.


 

Unu: extinderea căutării. Când căutăm talente întotdeauna în acelaşi loc: programe pentru copii superdotaţi, şcoli de top, organizaţii de renume, o să avem aceleaşi rezultate dintotdeauna. Jocul de oină s-a schimbat când clubul Oakland Athletics, din lipsă de fonduri, a început să recruteze jucători ce nu erau de top pe scara tradiţională de evaluare, dar care aveau capacitatea de a ajuta echipa să marcheze şi să câştige meciuri. Această idee se aplică şi în afara sportului. Șeful departamentului de proiectare şi cercetare de la Pinterest mi-a spus că au format una dintre cele mai diverse şi performante echipe din Silicon Valley pentru că au ştiut că nicio persoană nu deţine monopolul asupra talentului. Au făcut eforturi să caute dincolo de centrele importante de IT, concentrându-se pe portofoliul proiectanţilor şi nu pe originea lor.

Doi: angajarea pentru performanţă. Inspirându-mă din propria experienţă de muncă, am co-fondat Headlight, o platformă de angajare care oferă candidaţilor şansa de a străluci. Aşa cum echipele dau probe şi actorii audiţii, candidaţii sunt invitaţi să-şi demonstreze aptitudinile înainte de a fi angajaţi.Clienţii noştri beneficiază de 85 de ani de cercetare în domeniul angajării, care arată că probele de lucru sunt printre cei mai buni indicatori de succes la muncă. Dacă veţi angaja un analist de date,daţi-i o listă cu date privind istoricul companiei şi cereţi-i opinia. Când angajaţi un director de marketing, cereţi-i să gândească o campanie de lansare a unui produs nou. Din poziţia de candidat nu aşteptaţi angajatorul să vă solicite. Căutaţi modalităţi de a-i arăta abilităţile şi capacităţile dvs. unice dincolo de CV-ul obişnuit şi scrisoarea de intenţie.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE

Publicat

pe

CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați 

Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.

Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.

Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

Evenimente

TikTok, audiat la Parlamentul European în contextul alegerilor din Europa, inclusiv România. Manipularea informației, sub lupa europarlamentarilor

Publicat

pe

Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.

Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.

Europarlamentarii sunt aşteptaţi să pună întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu manualul de reguli digitale al UE, pentru a garanta un spaţiu online sigur, transparent şi de încredere, mai ales în perioadele electorale.

Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act – DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.

Elena Lasconi, primele declarații după EXIT POLL-ul alegerilor parlamentare: „Roboții ruși de pe TikTok nu au cum să ne distrugă democrația”

Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.

În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante – n.r.) şi accesul terţilor la date.

Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.

Citeste in continuare

Evenimente

Rezervele în valută ale BNR au scăzut cu 1,6 miliard de euro în noiembrie

Publicat

pe

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României totalizau 61,174 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, în scădere cu 2,65% comparativ cu nivelul de la 31 octombrie 2024, informează un comunicat al Băncii Centrale.

În cursul lunii noiembrie au avut loc intrări de 4,374 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 6,041 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (aproximativ 649 milioane euro); plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 8,399 miliarde euro, scrie Agerpres.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2024 au fost de 69,573 miliarde euro, faţă de 71,361 miliarde euro la 31 octombrie 2024.

Plăţile scadente în luna decembrie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 441 milioane euro.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE