Stiri economice
Rompetrol Rafinare şi-a planificat investiţii de 56,9 milioane dolari în rafinăriile Petromidia şi Vega
Din suma totală, cea mai mare parte va fi alocată rafinăriei Petromidia din Năvodari, 44,26 milioane dolari. Alte 5,83 milioane dolari vor fi investite la rafinăria Vega din Ploieşti, iar 6,81 milioane dolari va fi alocată segmentului de petrochimie, transmite News.ro.
Compania deţine circa 41% din capacitatea de rafinare operaţională a României. Principalii săi concurenţi sunt OMV Petrom (prin rafinăria Petrobrazi) şi Lukoil (prin rafinăria Petrotel).
Rompetrol Rafinare estimează pentru acest an o cifră de afaceri brută de 3,55 miliarde dolari, în condiţiile livrării unor cantităţi de produse de 5,11 milioane tone (din care 2,71 milioane tone pe plan intern, restul la export).
Compania şi-a propus totodată creşterea cu 3% a vânzărilor de produse petroliere pe pieţele externe (Georgia, Grecia, Turcia, Liban, Bulgaria, Serbia şi Moldova), faţă de anul trecut, şi scăderea lor pe piaţa internă cu 5%.
Compania preconizează totodată un profit operaţional, neafectat de cheltuiala cu amortizarea (EBITDA), de 130,74 milioane dolari, stabilit pe baza previziunilor privind mediul de afaceri în acest an, precum şi în baza planului de producţie şi vânzări.
De asemenea, în şedinţa din 27 aprilie urmează să fie reconfirmaţi în funcţie membrii Consiliului de administraţie. Mandatul actual al board-ului expiră pe 30 aprilie.
Consiliul de administraţie este alcătuit în prezent din Cătălin Dumitru (preşedinte), Yedil Utekov, Alexey Golovin, Mihai-Liviu Mihalache şi Nicoleta Viorica Soisun.
Aceştia vor fi reconfirmaţi pentru un mandat de patru ani, de la 1 mai până la 30 aprilie 2022.
Rompetrol Rafinare a raportat pentru anul trecut un profit net consolidat de 21,92 milioane dolari, cu 62% mai puţin faţă de rezultatul înregistrat anul anterior.
Rezultatul operaţional consolidat (EBITDA) a consemnat o creştere cu 13% în 2017 faţă de 2016, ridicându-se la 210,72 milioane dolari.
Cifra de afaceri brută a atins valoarea de 4,15 miliarde dolari în 2017, mai mare cu 16% comparativ cu anul anterior, când s-a ridicat la 3,57 miliarde dolari.
Exporturile realizate de diviziile de rafinare şi petrochimie ale Rompetrol Rafinare s-au cifrat în 2017 la 1,34 miliarde dolari, în creştere cu 22% comparativ cu 2016. Livrările s-au realizat atât către staţiile Rompetrol din Moldova, Bulgaria şi Georgia, dar şi către partenerii din regiunea Marii Negre.
Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA (RRC) sunt KMG International (48,11%) şi statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).
Evenimente
ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATE PARȚIALE: PSD, PE PRIMUL LOC, URMAT DE AUR ȘI PNL
Biroul Electoral Central a numărat voturile din peste 99% dintre secții. Conform datelor de până la această oră, șapte partide vor avea reprezentanți în Senat și Camera Deputaților în viitorul mandat. În prezent, ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR. Este însă puțin probabil să apară schimbări având în vedere că numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare 2024 este aproape finalizată.
Secţiile de votare organizate pe teritoriul României pentru alegerile parlamentare s-au închis duminică seara, la ora 21:00, iar cele din străinătate luni dimineață, la ora 7.00. Ultimele secții din străinătate în care s-a votat au fost cele din Canada și SUA.
UPDATE 10.00 – Până în acest moment, au fost centralizate 20013 de procese verbale din 20059, un procent de 99,77%. Potrivit rezultatelor parțiale, PSD rămâne pe primul loc și are un procent de 22,44%, AUR pe doi cu 18,23%, urmat de PNL cu 14,33%.
UPDATE 9:00 – Doar 70 de procese verbale au mai rămas de numărat înainte de aflarea rezultatelor finale la alegerile parlamentare din acest an.
Rezultate alegeri parlamentare 2024 Senat, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale:
Rezultate alegeri parlamentare 2024 Camera Deputaților, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale:
Evenimente
CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE
CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați
Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.
Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.
Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.
Evenimente
TikTok, audiat la Parlamentul European în contextul alegerilor din Europa, inclusiv România. Manipularea informației, sub lupa europarlamentarilor
Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.
Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.
Europarlamentarii sunt aşteptaţi să pună întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu manualul de reguli digitale al UE, pentru a garanta un spaţiu online sigur, transparent şi de încredere, mai ales în perioadele electorale.
Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act – DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.
Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.
În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante – n.r.) şi accesul terţilor la date.
Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.
-
Evenimenteacum 2 zile
Mega criza economică ce bate la ușă, despre care nimeni nu suflă o vorbă. Colaps major pentru cele mai mari economii ale lumii
-
Evenimenteacum 2 zile
Cum ar putea să bage Donald Trump în groapă industria auto internațională. Măsuri economice șoc
-
Evenimenteacum o zi
CNA, NOI PRESIUNI: ȘEDINȚĂ SPECIALĂ PENTRU REALITATEA PLUS, ÎN ZIUA VOTULUI. ANCA ALEXANDRESCU: V-AU AMENDAT PE VOI, CEI CARE AȚI VOTAT! NU NE ÎNCHID GURA!
-
Evenimenteacum 2 zile
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. PRIMELE REZULTATE SUNT PE REALITATEA.NET – PUTEREA VOTULUI ÎN CIFRE
-
Evenimenteacum o zi
EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATELE VOTULUI AU FOST FĂCUTE PUBLICE – PSD CÂȘTIGĂ ALEGERILE. PARTIDELE SUVERANISTE SOS ȘI POT, PESTE PRAGUL DE 5%
-
Evenimenteacum 22 de ore
Șomajul, în scădere ușoară, în luna octombrie. În continuare, tinerii sunt cei mai afectați
-
Evenimenteacum 19 ore
Megafuziune pe piața de energie din România. Cum va funcționa noul distribuitor
-
Retailacum 20 de ore
Cutie pentru prânz Koken – practică și durabilă