V-ați gândit să vă dați demisia?”. Ce răspunde Viorica Dăncilă

0
105

Întrebată de jurnalişti dacă îşi va da demisia din funcţia de premier, aşa cum s-a vehiculat în presă în ultimele ore, Viorica Dăncilă a spus: „Nici vorbă de aşa ceva”. 

„Aş fi curioasă să aflu şi eu. De la mine în niciun caz”, a adăugat Dăncilă, întrebată dacă a existat o discuţie în acest sens şi de unde a pornit un astfel de zvon. 

Premierul a venit, alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, de vicepreşedintele Gabriela Firea şi alţi membri ai conducerii partidului, la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, care a început cu aproape jumătate de oră mai târziu. 

Anterior, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Palatul Parlamentului. 

La intrarea la reuniunea CExN, Dragnea a spus că Dăncilă va rămâne premier. „Da, cel puţin”, a răspuns el, întrebat dacă Viorica Dăncilă va rămâne premier până în 2020. 

Înainte de reuniunea conducerii PSD, atât ministrul de Interne, Carmen Dan, cât şi preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, au negat că Viorica Dăncilă ar demisiona din funcţia de premier. „Astea-s poveşti”, a spus Oprişan. 

Liderii social-democraţi s-au reunit duminică seară, înaintea Comitetului Executiv Naţional programat luni la 11:00. Premierul Viorica Dăncilă nu a participat la această întâlnire şi surse din PSD au declarat că ar putea să îşi înainteze demisia. Nu s-a discutat despre remanierea vreunui ministru social-democrat, deşi în trecut se afirmase că Mihai Fifor ar putea face pasul în spate, în urma unor controverse cu Liviu Dragnea.

De asemenea, surse din partid afirmă că s-a decis organizarea în luna mai a unui miting la care ar urma să participe un milion de oameni, prilejul fiind Centenarul. Data exactă şi tema urmează să fie anunţate luni, după CEX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here