Acord de colaborare între Naval Group și Șantierul Naval Constanța

0
114

In cadrul acestei întâlniri, reprezentanţii SNC şi cei ai Naval Group au semnat un acord de colaborare care urmează Memorandului de înţelegere, semnat de cele două companii, în noiembrie 2017, în cadrul Seminarul industrial dedicat facilitării întâlnirilor dintre companiile franceze şi româneşti, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Acordul de colaborare prevede participarea la licitaţia lansată de statul român pentru achiziţia de patru corvete şi facilitează transferul de tehnologie de ultimă generaţie şi know-how.

 

Șantierul Naval Constanţa (SNC) este unul dintre cele mai mari şantiere de construcţii şi reparaţii de nave din Europa, ocupând o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp. Cu peste 125 de ani de activitate, SNC al doilea mare constructor de nave din România, cu peste 500 de nave construite.

 

 

 

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban a făcut referire la SNC ca fiind un obiectiv strategic de dezvoltare:

„Am ţinut să vin să sprijin Șantierul Naval Constanţa în toate demersurile ca industria românească de profil să capete tehnologie cu care ulterior să poată licita în toate părţile lumii. Naval Group e singurul care are produse testate în luptă. Restul au produs pentru expoziţie. Transferul tehnologic contează extrem de mult. Partenerul francez va lăsa tehnologia utilizată în şantierul naval. Acesta este rolul nostru, să importăm tehnologie ca ulterior să exportăm de sine stătători. Naval Group sunt singurii din competiţia care va urma care au produse testate în luptă”.

 

 

 

Mihai Daraban, Preşedinte CCIR

 

 

 

Naval Group se numără printre puţinii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare şi nave militare de ultimă generaţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here