Stiri economice
Telefoanele care înlocuiesc aparatul foto

La alegerea unui smartphone utilizatorii ţin cont de mai multe criterii. Pe lângă ecran, procesor, memoria RAM şi spaţiul de stocare, camera foto este foarte importantă. Producători precum Samsung sau Huawei au lansat anul acesta smartphone-uri noi, iar principala caracteristică promovată de ambele companii este camera foto. Sud-coreenii spun că “utilizatorii doresc un smartphone care să ofere o cameră cu tehnologie de ultimă oră, astfel încât să se poată exprima cu ajutorul unor imagini de înaltă calitate şi cu instrumente ce îi ajută să îşi spună povestea unică, personală“. Camerele smartphone-urilor Galaxy S9 şi S9 Plus sunt construite pe baza acestor nevoi, oferind un senzor Super Speed Dual Pixel, ce are o putere de procesare şi memorie dedicate, contribuind astfel la realizarea de fotografii de o calitate superioară.
Camerele foto integrează funcţia Super Slow-mo care permite filmarea cu 960 de cadre pe secundă. O altă funcţie este Motion Detection, o caracteristică inteligentă care odată ce detectează mişcarea din cadru, începe să înregistreze automat, iar utilizatorii trebuie doar să seteze cadrul. După captarea videoclipului Super Slow-mo, utilizatorii pot selecta muzică de fundal din 35 de opţiuni diferite sau pot adăuga o melodie din playlist-ul favorit. În plus, camerele de pe noile vârfuri de gamă de la Samsung includ funcţia low light, care prin intermediul unei diagrame captează în mod automat mai multă lumină când este întunecat şi mai puţină lumină când mediul este prea luminos, realizând astfel fotografii clare în orice condiţii. Nu în ultimul rând, cu AR Emoji utilizatorii pot să creeze un emoji care arată, sună şi acţionează exact ca ei.
Cu toate aceste caracteristici inteligente, Samsung a fost depăşit la acest capitol de chinezii de la Huawei. Conform site-ului de teste pentru camerele telefoanelor mobile DxOMark, Huawei P20 Pro este cel mai performant. Telefoanele sunt notate de site-ul de teste cu un scor cuprins între 10 şi 100. Telefonul cu cea mai bună cameră foto din lume în 2017 a fost Google Pixel 2.
Obţinând cel mai mare scor acordat vreodată de DxOMark, 109, noul Huawei P20 Pro integrează sistemul triplu-camera Leica, cu cel mai mare număr cumulat de pixeli integrat vreodată într-un smartphone. Ansamblul sistemului de camere foto este alcătuit dintr-un senzor RGB de 40MP, un senzor monocrom de 20 MP şi un senzor de 8MP, cu lentile telephoto. De asemenea, sistemul triplu-camera integrează un senzor de temperatură a culorii menit să asigure o reproducere a culorilor într-un mod cât mai real. Cu aperturi de f/1.8, f/1.6 respectiv f/2.4, pentru surprinderea fidelă a detaliilor cu o claritate perfectă, Huawei P20 Pro integrează o nouă lentila Leica, cu un zoom optic 3x, precum şi un senzor de imagine foarte sensibil, util în cazul fotografiilor realizate în condiţii de iluminare scăzută. Telefonul suportă stabilizarea optică pe 6 axe şi filmarea în slow motion cu 960 fps, de patru ori mai mare decat standardul de 240 fps, capturând astfel detalii care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Datorită modului Ultra Snapshot, dispozitivele pot captura o imagine în doar 0,3 secunde, doar printr-un dublu click al butonului de volum, chiar şi când ecranul e oprit. În clasamentul DxOMark se mai află încă un model Huawei, Mate 10 Pro, dar şi telefoanele americanilor de la Apple, iPhone X, 8 şi 8 Plus. Deşi are o cameră extraordinară, chinezii au pus un preţ sub 1.000 de euro pentru Huawei P20 Pro. Telefonul poate fi precomandat la un preţ de 3.900 lei, în timp ce Apple iPhone X are un preţ de 5.200 de lei, iar Samsung Galaxy S9 costă 4.400 lei. Mai accesibil este telefonul Pixel 2 al celor de la Google, acesta având un preţ de 3.600 lei.
Evenimente
Rabla 2025. De ce scoate Ministerul Mediului mașinile diesel din programul de reînnoire a parcului auto național
Programul Rabla pentru autoturisme va veni cu mai multe modificări în 2025. În primul rând, Ministerul Mediului a decis ca, de anul acesta, să fie eliminate din program mașinile cu motoare diesel.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că printre schimbări se numără eliminarea din program a mașinilor diesel, dar și cuantumul voucherelor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că principala modificare este legată de modul de înscriere. “Înscrierea nu se va mai face așa cum se întâmpla până acum, printr-un dealer.
Românii vor putea pur și simplu să intre în aplicația informatică și să-și genereze singuri voucherul, indiferent dacă discutăm despre motoare convenționale, mașini plug-in hybrid sau electrice”, a mai explicat ministrul. De asemenea, din program s-ar putea elimina mașinile diesel.
O altă propunere pe care am să o fac, și săptămâna aceasta vom demara procesul de aprobare a ghidului, este legată de finanțarea autoturismelor diesel. Consider că va trebui să finanțăm autoturisme din ce în ce mai prietenoase cu mediul, lucru pe care l-am făcut constant în ultimii ani.
Din acest motiv propunerea mea va fi în sensul eliminării acestei categorii de motor termic, de altfel nici nu prea mai există multe modele noi care să folosească o astfel de tehnologie”, a mai afirmat Fechet. Potrivit ministrului, programul ar putea începe înainte de luna mai.
O altă schimbare este legată de finanțarea unei sesiuni continue. “O altă chestiune pe care am discutat-o cu producătorii și importatorii de autoturisme din România este legată de finanțarea unei sesiuni continue. Nu o să mai avem sesiune de primăvară și toamnă. Practic, odată deschis programul, el va funcționa continuu până la epuizarea sumelor alocate, ceea ce generează o anumită predictibilitate de care au nevoie atât românii, cât și producătorii și dealerii de autoturisme”, a conchis Mircea Fechet.
Evenimente
UNGARIA ȘI ROMÂNIA, STATELE CU CEA MAI MARE INFLAȚIE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN FEBRUARIE
În comparație cu ianuarie 2025, inflația scăzut în 14 state membre, inclusiv în România (de la 5,3% la 5,2%), a rămas stabilă în șase țări și a crescut în alte șapte.
România se afla, în luna februarie, printre statele UE cu cea mai ridicată inflație (5,2%), în condițiile în care rata anuală a inflației a scăzut în spațiul european până la 2,7%, arată datele Eurostat.
În februarie, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Franţa (0,9%), Irlanda (1,4%) şi Finlanda (1,5%).
La polul opus, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (5,7%), România (5,2%) şi Estonia (5,1%).
În comparație cu ianuarie 2025, inflația scăzut în 14 state membre, inclusiv în România (de la 5,3% la 5,2%), a rămas stabilă în șase țări și a crescut în alte șapte.
„Indicele preţurilor de consum în luna februarie 2025, comparativ cu luna ianuarie 2025, a fost 100,88%. Rata inflaţiei de la începutul anului (februarie 2025 comparativ cu decembrie 2024) a fost 1,8%. Rata anuală a inflaţiei în luna februarie 2025 comparativ cu luna februarie 2024 a fost 5,0%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (martie 2024 – februarie 2025) faţă de precedentele 12 luni (martie 2023 – februarie 2024) a fost 5,2%”, se arată în comunicatul INS.
Sursa: Realitatea Financiara
Evenimente
Schimbări majore la transmiterea indexului AUTOCITIT pentru energia electrică. La ce trebuie să fiți atenți?
Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrică, anunță o serie de modificări majore la transmiterea indexului autocitit. Schimbările intră în vigoare de luna aceasta îi vizează pe toți clienții.
Reprezentanții Electrica au anunțat că prin noul sistem, clienții care au mai multe locuințe și mai multe locuri de consum, în județe diferite, vor putea transmite indexul autocitit în perioada exactă afișată pe factura de energie electrică.
Această perioadă dedicată autocitirii este stabilită pentru a asigura un proces rapid și simplu.
Clienții Electrica trebuie să știe că furnizorul de energie pune la dispoziție două canale principale de transmitere a indexului autocitit: Aplicația MyElectrica, accesibilă de pe orice dispozitiv mobil și serviciul TelVerde la numărul gratuit 0800.800.048, disponibil non-stop.
-
Evenimenteacum 2 zile
Ilie Bolojan, întâlnire cu șefii OMV. Ce se pune la cale?
-
Evenimenteacum o zi
Productivitatea în România a crescut de la 26% în 2008 la 44% în 2024
-
Evenimenteacum o zi
INS: PRODUCȚIA DE GAZE NATURALE ÎN SCĂDERE ÎN IANUARIE 2025. IMPORTURILE CRESC SEMNIFICATIV CU 46,5%
-
Evenimenteacum 20 de ore
BOLOJAN A DESECRETIZAT CHELTUIELILE ”FARAONULUI”. ÎNTR-O SINGURĂ ZI, IOHANNIS A ”SPART” 600.000 DE EURO LA O DEPLASARE – DOCUMENT
-
Evenimenteacum 2 zile
SHEIN SFIDEAZĂ TAXELE VAMALE AMERICANE ȘI CONTINUĂ SĂ VÂNDĂ ÎN SUA
-
Evenimenteacum o zi
ORA 13:00 – ANAMARIA GAVRILĂ, DEZVĂLUIRI INCENDIARE DESPRE CANDIDATURĂ, ÎN EXCLUSIVITATE LA TELEVIZIUNEA POPORULUI – REALITATEA PLUS
-
Evenimenteacum o zi
Ce salariu trebuie să ai ca să te poți înscrie în programul „Noua Casă” 2025?
-
Evenimenteacum 2 zile
AVERTISMENT DUR DIN PARTEA CELEI MAI MARI AGENȚII AMERICANE DE RATING FINANCIAR