Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru al anului 2018

0
85

„Anul 2018 a început favorabil, cu o creştere a veniturilor organice de 14,1% şi o evoluţie a EBITDA de 13,6%. Polonia şi România sunt pieţele cu cea mai rapidă creştere, toate liniile de business având o evoluţie pozitivă, sprijinită şi de condiţiile de piaţă stabile”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, în primul trimestru al anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 19% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 80,3 milioane de euro şi un un plus de 52.000 de abonaţi comparativ cu finalul anului 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari.

Pe piaţa din România veniturile grupului au crescut în primul trimestru al acestui an cu 19,1% până la 21,2 milioane de euro, faţă de valoarea de 17,8 milioane euro raportată în perioada similară a anului trecut. Veniturile obţinute în România reprezintă 13% din rezultatele Medicover, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor, după Polonia şi Germania.

„Rezultatele din primul trimestru demonstrează angajamentul nostru continuu în a oferi servicii medicale de calitate înaltă unui număr cat mai mare de persoane din România. Ne bucură faptul că, în urma investiţiilor pe care le-am realizat pentru evoluţia companiei, atât organic, cât şi prin achiziţii, un număr mare de pacienţi ne transmit că le-am oferit servicii excelente. Aceasta este o mărturie a calităţii cadrelor medicale, asistentelor şi echipelor care fac posibil ca astfel de servicii să poată fi oferite în fiecare zi”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România.

„Synevo România este într-o etapă de extindere teritorială, care va îmbunătăţi accesul pacienţilor la servicii de laborator performante, utilizând tehnologii de ultimă generaţie. Avem în acest moment 86 de centre de recoltare, ceea ce ne conferă o prezenţă puternică în 34 de localităţi din 26 de judeţe, deservite de peste 1.200 de angajaţi”, a declarat Laurenţiu Luca, Director General Synevo România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here