Stiri economice
Kardex Remstar a inaugurat filiala din România, în Timișoara

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanţi managementului Kardex Remstar: Gilbert Edelmann – Regional Director Finance&Administration – Central Europe, János Michelisz – Director Life Cycle Service – Hungary & Romania, Peter Wilfinger – Director New Business Austria & Romania.
Deschiderea filialei din Timişoara reprezintă un pas pe care Kardex Remstar îl face pentru a fi mai aproape de clienţii săi din România. Kardex Systems Romania le va oferi acestora un suport comercial şi tehnic îmbunătăţit, datorită serviciilor de vânzare, consultanţă şi service pe care le va asigura.
Kardex Remstar intenţionează totodată să introducă pe piaţă noua familie de produse: Kardex Remstar LR 35 şi Kardex VLM BOX. Sistemul de depozitare LR 35 Kardex Remstar, din cadrul Vertical Buffer Module, răspunde unor tendinţe actuale precum game mai largi de produse, loturi de dimensiuni mai mici şi service de 24 de ore. Inovaţia acestui produs este soluţia de comisionare a pieselor mici din recipiente, cutii de carton şi tăvi, în cadrul unor depozite mici şi mijlocii.
Kardex VLM BOX este rezultatul unui continuu proces pe care Kardex Remstar îl parcurge pentru a dezvolta produse noi, care să se răspundă necesităţilor clienţilor. Kardex VLM BOX este un sistem de recipiente, care pot fi modificate în aşa fel încât să răspundă schimbărilor de stocuri.
„Deschiderea Kardex Remstar în România este foarte importantă atât pentru noi, cât şi pentru multitudinea de clienţi pe care îi avem deja în această ţară. Produsele noastre diferă de la un client la altul, sunt personalizate în funcţie de necesităţile fiecărui client; motiv pentru care este important să fim alături de ei, să le oferim consultanţă şi service într-un timp foarte scurt. Prin sediul din România, le vom oferi un suport comercial şi tehnic îmbunătăţit.
De ce am ales Timişoara? Din mai multe motive. În primul rând, pentru că ne-am dorit un oraş care să aibă un nivel înalt al dezvoltării industriale, un nivel înalt al infrastructurii şi deschidere spre Viena şi Budapesta. Bineînţeles, ne-a impresionat şi faptul că Timişoara va fi capitală culturală în 2021.
Un alt aspect care ne-a determinat să deschidem sediul aici este faptul că ne permite să fim aproape de clienţii care au deja sedii în acest oraş – nume bine-cunoscute în industria automotive la nivel local şi global – şi că putem ajunge cu uşurinţă la clienţii din celelalte mari oraşe ale României, precum Cluj, Sibiu sau Braşov.
De asemenea, universităţile din Timişoara sunt renumite pentru că dau specialişti buni în domeniul IT, lucru care ne-a atras oferindu-ne oportunitatea de a găsi angajaţi bine pregătiţi.” – au declarat reprezentanţii companiei, în timpul conferinţei de presă.
Despre Kardex Remstar
Kardex Remstar dezvoltă, produce şi menţine sisteme dinamice de stocare şi de recuperare. Compania este un important furnizor de sisteme de stocare, software de comisionare comenzi şi servicii life cycle. Clienţi din toate industriile folosesc soluţii de la Kardex Remstar pentru a-şi organiza procesele intralogistice într-un mod mai simplu şi mai transparent, precum şi pentru a economisi spaţiu şi costuri de procesare. Clienţii Kardex Remstar provin dintr-o gamă largă de industrii, cum ar fi industria auto, electronică, produse chimice/farmaceutice, vânzare cu amănuntul, inginerie mecanică sau de îngrijire a sănătăţii.
Fondată în 1873, în Statele Unite, compania şi-a extins treptat activitatea în Europa şi Asia şi a instalat cu succes peste 140.000 de sisteme de stocare dinamice pe tot globul. Cu o reţea de vânzări şi o reţea de dealeri extinse, Kardex Remstar este activă în peste 30 de ţări şi are aproximativ 1.200 de angajaţi în întreaga lume.
Mai multe informaţii găsiţi pe www.kardex-remstar.com
(P)
Evenimente
Rabla 2025. De ce scoate Ministerul Mediului mașinile diesel din programul de reînnoire a parcului auto național
Programul Rabla pentru autoturisme va veni cu mai multe modificări în 2025. În primul rând, Ministerul Mediului a decis ca, de anul acesta, să fie eliminate din program mașinile cu motoare diesel.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că printre schimbări se numără eliminarea din program a mașinilor diesel, dar și cuantumul voucherelor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că principala modificare este legată de modul de înscriere. “Înscrierea nu se va mai face așa cum se întâmpla până acum, printr-un dealer.
Românii vor putea pur și simplu să intre în aplicația informatică și să-și genereze singuri voucherul, indiferent dacă discutăm despre motoare convenționale, mașini plug-in hybrid sau electrice”, a mai explicat ministrul. De asemenea, din program s-ar putea elimina mașinile diesel.
O altă propunere pe care am să o fac, și săptămâna aceasta vom demara procesul de aprobare a ghidului, este legată de finanțarea autoturismelor diesel. Consider că va trebui să finanțăm autoturisme din ce în ce mai prietenoase cu mediul, lucru pe care l-am făcut constant în ultimii ani.
Din acest motiv propunerea mea va fi în sensul eliminării acestei categorii de motor termic, de altfel nici nu prea mai există multe modele noi care să folosească o astfel de tehnologie”, a mai afirmat Fechet. Potrivit ministrului, programul ar putea începe înainte de luna mai.
O altă schimbare este legată de finanțarea unei sesiuni continue. “O altă chestiune pe care am discutat-o cu producătorii și importatorii de autoturisme din România este legată de finanțarea unei sesiuni continue. Nu o să mai avem sesiune de primăvară și toamnă. Practic, odată deschis programul, el va funcționa continuu până la epuizarea sumelor alocate, ceea ce generează o anumită predictibilitate de care au nevoie atât românii, cât și producătorii și dealerii de autoturisme”, a conchis Mircea Fechet.
Evenimente
UNGARIA ȘI ROMÂNIA, STATELE CU CEA MAI MARE INFLAȚIE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN FEBRUARIE
În comparație cu ianuarie 2025, inflația scăzut în 14 state membre, inclusiv în România (de la 5,3% la 5,2%), a rămas stabilă în șase țări și a crescut în alte șapte.
România se afla, în luna februarie, printre statele UE cu cea mai ridicată inflație (5,2%), în condițiile în care rata anuală a inflației a scăzut în spațiul european până la 2,7%, arată datele Eurostat.
În februarie, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Franţa (0,9%), Irlanda (1,4%) şi Finlanda (1,5%).
La polul opus, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (5,7%), România (5,2%) şi Estonia (5,1%).
În comparație cu ianuarie 2025, inflația scăzut în 14 state membre, inclusiv în România (de la 5,3% la 5,2%), a rămas stabilă în șase țări și a crescut în alte șapte.
„Indicele preţurilor de consum în luna februarie 2025, comparativ cu luna ianuarie 2025, a fost 100,88%. Rata inflaţiei de la începutul anului (februarie 2025 comparativ cu decembrie 2024) a fost 1,8%. Rata anuală a inflaţiei în luna februarie 2025 comparativ cu luna februarie 2024 a fost 5,0%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (martie 2024 – februarie 2025) faţă de precedentele 12 luni (martie 2023 – februarie 2024) a fost 5,2%”, se arată în comunicatul INS.
Sursa: Realitatea Financiara
Evenimente
Schimbări majore la transmiterea indexului AUTOCITIT pentru energia electrică. La ce trebuie să fiți atenți?
Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrică, anunță o serie de modificări majore la transmiterea indexului autocitit. Schimbările intră în vigoare de luna aceasta îi vizează pe toți clienții.
Reprezentanții Electrica au anunțat că prin noul sistem, clienții care au mai multe locuințe și mai multe locuri de consum, în județe diferite, vor putea transmite indexul autocitit în perioada exactă afișată pe factura de energie electrică.
Această perioadă dedicată autocitirii este stabilită pentru a asigura un proces rapid și simplu.
Clienții Electrica trebuie să știe că furnizorul de energie pune la dispoziție două canale principale de transmitere a indexului autocitit: Aplicația MyElectrica, accesibilă de pe orice dispozitiv mobil și serviciul TelVerde la numărul gratuit 0800.800.048, disponibil non-stop.
-
Evenimenteacum 2 zile
Ilie Bolojan, întâlnire cu șefii OMV. Ce se pune la cale?
-
Evenimenteacum o zi
Productivitatea în România a crescut de la 26% în 2008 la 44% în 2024
-
Evenimenteacum 2 zile
INS: PRODUCȚIA DE GAZE NATURALE ÎN SCĂDERE ÎN IANUARIE 2025. IMPORTURILE CRESC SEMNIFICATIV CU 46,5%
-
Evenimenteacum 2 zile
SHEIN SFIDEAZĂ TAXELE VAMALE AMERICANE ȘI CONTINUĂ SĂ VÂNDĂ ÎN SUA
-
Evenimenteacum 21 de ore
BOLOJAN A DESECRETIZAT CHELTUIELILE ”FARAONULUI”. ÎNTR-O SINGURĂ ZI, IOHANNIS A ”SPART” 600.000 DE EURO LA O DEPLASARE – DOCUMENT
-
Evenimenteacum o zi
ORA 13:00 – ANAMARIA GAVRILĂ, DEZVĂLUIRI INCENDIARE DESPRE CANDIDATURĂ, ÎN EXCLUSIVITATE LA TELEVIZIUNEA POPORULUI – REALITATEA PLUS
-
Evenimenteacum o zi
Ce salariu trebuie să ai ca să te poți înscrie în programul „Noua Casă” 2025?
-
Evenimenteacum 2 zile
AVERTISMENT DUR DIN PARTEA CELEI MAI MARI AGENȚII AMERICANE DE RATING FINANCIAR