Connect with us

Stiri economice

Cea mai mare greşeală pe care o fac cei care achiziţionează un aparat de aer condiţionat

Publicat

pe

Cei care vor să îşi cumpere un aparat de aer condiţionat trebuie să apeleze la specialişti şi instalatori profesionişti şi să facă achiziţia, fie la începutul anului, fie la sfârşitul anului pentru a economisi bani la montaj.

“Majoritatea clienţilor se informează în ziua de azi online, dar nu ar trebui să se limiteze doar la asta şi să cadă în capcana internetului şi a celui mai mic preţ de achiziţie fără să se uite în partea de servicii. După acea căutare preliminară ar trebui să se adreseze specialiştilor din domeniu. Clienţii ar trebui să meargă în showroom unde pot testa produsele şi pot obţine informaţii mai calificate decât cele pe care le pot obţine singuri de pe internet”, spune Alexandru Rusu, Residential Sales Manager în cadrul Daikin România.

În unele cazuri şi în funcţie de locaţie, specialiştii în aer condiţionat pot face o vizionare înainte de alegerea aparatului.

“Dacă este o lucrare mai complexă sau dacă este un apartament mai ciudat unde posibilităţile de montaj sunt limitate, clienţii pot avea parte de acest serviciu de vizită la domiciliu, după care se va face şi partea de dimensionare. La un duplex, spre exemplu, se poate avea un sistem cu o unitate exterioară şi până la cinci unităţi interioare sau pot fi împărţite în două, în funcţie de posibilităţile de montaj sau o unitate de montaj pentru fiecare cameră, însă aceasta este soluţia cea mai dezavantajoasă din punct de vedere a instalării echipamentelor”, precizează Rusu.

În ceea ce priveşte montatorii amatori, aceşti încep să dispară treptat de pe piaţă.“În momentul în care preţul freonului a crescut foarte mult puţini sunt cei care îşi mai asumă să facă un montaj necalificat. Dacă pierzi freonul din unitatea respectivă îţi anulezi orice diferenţă de cost pe care ai fi plătit-o către un profesionist. În rândul instalatorilor necalificaţi, deşi vorbim de un agent frigorific R32 care are un potenţial scăzut de flamabilitate, există totuşi teama nefiind pregătiţi să lucreze cu astfel de sisteme. Observăm o tendinţă în bine din acest punct de vedere şi sperăm ca în câţiva ani lucrurile vor intra în normal”, spune Rusu.

Compania acordă o atenţie deosebită formării profesioniştilor din domeniu, oferind cursuri de pregătire tehnico-practice în cadrul centrului de formare profesională Daikin, unde sunt pregătiţi peste 250 de instalatori în fiecare an.

 

Odată cu preţul freonului a crescut şi montajului.În perioada de vârf a montajelor iunie-august preţurile sunt mai ridicate pentru ca disponibilitatea echipelor este mai redusă. Mai nou există o clasificare a montajelor pentru mulţi dintre montatori. Există un montaj standard, unul premium, unul cu traseu frigorific ascuns, explică Rusu.

Produsele Daikin nu se găsesc în magazine precum, Altex sau Flanco, acesta fiind o strategie a companiei.  “Dacă am introduce produsele în retailul classic, fie că este Altex sau Flanco sau orice alt retailer înseamnă că am renunţat la partea aceasta de servicii premium, de consiliere etc. În magazinele respective nu există oameni specializaţi pentru partea de aer condiţionat. Dacă se cumpără de pe magazine online trebuie avut grijăla  ce se întâmplă în partea de montaj. Recomandăm lucrul doar cu partenerii autorizaţi”, a concluzionat Rusu.

În anul financiar 2017-2018, încheiat la 31 martie 2018, Daikin România, subsidiara locală a celui mai important producător de aer condiţionat din lume, a înregistrat o cifră de afaceri de 25,5 milioane euro, în creştere cu 5% faţă de anul precedent.

„Pentru 2018, ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri, continuând dezvoltarea parteneriatelor puternice pe toate segmentele de business. De asemenea, avem în plan creşterea echipei Daikin, formată astăzi din 40 de angajaţi, având în continuare multe poziţii deschise pentru specialişti. În plus, acordăm o atenţie deosebită recrutării şi formării viitorilor profesionişti în domeniu, prin programe şi abordări dedicate studenţilor în ani terminali. Creşterea şi consolidarea echipei alături de partenerii noştri ne va susţine în demersul de menţinere a poziţiei de lider al pieţei HVAC în Romania, obiectivul nostru fiind acela de a oferi soluţii şi servicii de cea mai înaltă calitate, care depăşesc standardele industriei”, a declarat directorul companiei.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE