Connect with us

Stiri economice

Colaborarea între mediul privat și agențiile NATO

Publicat

pe

Evenimentul îşi propune să aducă în prim plan necesitatea colaborării între companiile private, grupurile de experţi, mediul academic şi agenţiile NATO pentru a impulsiona dezvoltarea de tehnologii de ultimă generaţie care să răspundă nevoii de soluţii IT eficiente pentru securizarea informaţiilor de la nivelul structurilor de apărare. “Domeniul militar nu poate avansa fără o colaborare cu industria şi mediul academic. Tendinţa de digitalizare a operaţiunilor militare este clară.„, a declarat în cadrul evenimentului dl. Wolfgang Taubert, reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale din Germania. 

În prezent, NATO trece printr-un amplu proces de modernizare tehnologică, 40% din bugetul total al acestui an fiind alocat Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA), care coordonează tranformarea digitală a organizaţiei.

NITEC 2018, care reuneşte peste 600 de lideri din mediul guvernamental, militar şi de afaceri, precum şi experţi în apărare şi securitate, are şi o componentă expoziţională. România este reprezentată la acest eveniment de compania certSIGN, care expune un concept inovator de securitate informatică pentru operaţiunile militare mobile, compus dintr-o suită de produse software proprii de criptare, management securizat al documentelor, semnătură electronică, comunicaţii mobile securizate, soluţii de virtualizare şi soluţii de securitate cibernetică pentru protecţia întregii infrastructuri IT&C. Soluţia certSIGN integrează produse complexe de securitate IT acreditate naţional şi internaţional, incluse în NATO Information Assurance Product Catalogue.

“Sectorul privat este unul dintre jucătorii cheie în spaţiul cibernetic, inovaţiile tehnologice şi expertiza companiilor private fiind esenţiale pentru a permite ţărilor NATO şi ţărilor aliate să dezvolte o apărare cibernetică eficientă. Din dorinţa de a ţine pasul cu ritmul rapid al schimbărilor tehnologice, NATO se consultă şi cooperează cu industria, iar noi avem produse care răspund celor mai înalte exigenţe tehnologice şi de securitate din domeniul militar.“, declară Adrian Floarea, CEO certSIGN.

certSIGN este unul dintre cei mai importanţi terţi de încredere şi dezvoltatori de soluţii de securitate cibernetică din regiune, fiind şi iniţiatorul primului CERT privat din România, care oferă organizaţiilor suportul necesar pentru a preveni, identifica şi soluţiona rapid evenimentele cibernetice.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE

Publicat

pe

CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați 

Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.

Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.

Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

Evenimente

TikTok, audiat la Parlamentul European în contextul alegerilor din Europa, inclusiv România. Manipularea informației, sub lupa europarlamentarilor

Publicat

pe

Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.

Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.

Europarlamentarii sunt aşteptaţi să pună întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu manualul de reguli digitale al UE, pentru a garanta un spaţiu online sigur, transparent şi de încredere, mai ales în perioadele electorale.

Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act – DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.

Elena Lasconi, primele declarații după EXIT POLL-ul alegerilor parlamentare: „Roboții ruși de pe TikTok nu au cum să ne distrugă democrația”

Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.

În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante – n.r.) şi accesul terţilor la date.

Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.

Citeste in continuare

Evenimente

Rezervele în valută ale BNR au scăzut cu 1,6 miliard de euro în noiembrie

Publicat

pe

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României totalizau 61,174 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, în scădere cu 2,65% comparativ cu nivelul de la 31 octombrie 2024, informează un comunicat al Băncii Centrale.

În cursul lunii noiembrie au avut loc intrări de 4,374 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 6,041 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (aproximativ 649 milioane euro); plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 8,399 miliarde euro, scrie Agerpres.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2024 au fost de 69,573 miliarde euro, faţă de 71,361 miliarde euro la 31 octombrie 2024.

Plăţile scadente în luna decembrie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 441 milioane euro.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE