Trump va reduce ajutorul pentru ţările care nu îi opresc pe imigranţii din banda criminală MS-13

0
100

„Analizăm întreaga noastră structură de ajutor. Se va schimba radical”, a spus Trump la o masă rotundă despre ameninţarea reprezentată de această bandă violentă. 

MS-13, sau banda Mara Salvatrucha, a fost fondată în Los Angeles în anii ’80 parţial pentru a-i proteja pe imigranţii din El Salvador, iar de atunci s-a dezvoltat într-o organizaţie criminală transfrontalieră extinsă. 

Are 30.000 de membri în întreaga lume şi 10.000 în SUA, conform Departamentului de Justiţie al SUA. 

Trump a făcut din lupta împotriva acestei bande un punct central în eforturile sale de a opri afluxul de imigranţi ilegali care ajung în SUA. 

Săptămâna trecută, i-a catalogat drept „animale” pe membrii bandei, fiind criticat de democraţi şi de guvernul mexican. 

Miercuri, el şi-a apărat această descriere. 

„I-am numit ‘animale’ data trecută şi am fost criticat. S-a spus: ‘Sunt şi ei oameni’. Nu sunt oameni. Sunt animale”, a reafirmat Trump la evenimentul de miercuri, care a avut loc în comunitatea Bethpage din Long Island, New York. 

Liderul de la Casa Albă nu a oferit detalii despre planul său de reducere a finanţările pentru ţările de unde provin membrii bandei MS-13, dar a precizat că sancţiunile vor fi ample. El nici nu a numit vreuna din ţările potenţial vizate. 

„Vom crea ceva prin care de fiecare dată când vine cineva dintr-o anumită ţară, vom tăia o sumă destul de mare de bani”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here