Connect with us

Stiri economice

Cum au furat românii 100 de milioane de euro din Germania

Publicat

pe

Autorităţile sociale germane responsabile cu plata alocaţiilor pentru copii (Familienkasse) sunt pe urma unui nou tip de fraudă care vizează tocmai aceşti bani (Kindergeld) plătiţi pentru copii în Germania. În regiuni ca Bazinul Ruhr, Berlin, Mannheim, Offenbach sau Magdeburg s-au răspândit infracţiunile după următorul model: un grup organizat falsifică contracte de muncă, acte de identitate şi certificate de naştere, pe care le depune apoi la aceste case germane pentru familie, responsabile cu plata alocaţiilor pentru copii. Infractorii primesc astfel alocaţiile, deşi copiii pentru care le cer nu trăiesc în Germania, nu sunt înscrişi la şcoli sau grădiniţe germane, iar părinţii lor nici nu lucrează în Germania, ca atare nefiind îndeplinite practic condiţiile de acordare a acestor bani. În spatele celor care depun cererile de alocaţii se află grupuri criminale organizate, cu legături în Germania. În plus, prin contractele false de muncă, pe care sunt trecute câştiguri nesemnificative, se solicită bani suplimentari de la agenţia germană a muncii, ajutoare financiare suplimentare care se acordă în Germania persoanelor care nu câştigă destul pentru a trăi din propriile venituri.

Pagube de peste 100 de milioane de euro

Casele germane pentru familie, peste 100 la nivel federal, sunt extrem de îngrijorate de acest fenomen, după cum descrie pe larg un articol din „Welt am Sonntag”, ediţia de duminică a cotidianului berlinez Die Welt. „Observăm de doi ani această înşelăciune organizată cu alocaţiile pentru copii”, spune Karsten Bunk, şeful la nivel federal al caselor pentru familie. El adaugă că se lucrează deja cu alte autorităţi germane pentru combaterea fenomenului, care a luat masiv amploare după ce s-au anulat restricţiile de călătorie, odată cu extinderea UE spre sud-estul Europei. Numărul cetăţenilor din UE care au acum drept de a solicita ajutoare sociale în Germania a crescut considerabil prin extinderea Uniunii iar Bunk estimează că pagubele suferite de oficiile germane prin aceste fraude depăşesc 100 de milioane de euro.

Cum funcţionează fraudarea sistemului social german

Reţelele de infractori, de regulă provenind din sud-estul Europei, contactează familii sărace în ţările lor, cărora le promit un trai mai bun dacă se mută în Germania, cu bani primiţi de la generosul stat german. Apoi, infractorii organizează transportul acestor familii, pe care le mută în case dărăpănate din diverse oraşe germane, locuinţele fiind dotate cu mobilier recuperat înainte de a fi aruncat de cetăţeni. Deseori, zeci de persoane locuiesc în doar câteva camere. Infractorii deschid conturi bancare pentru părinţii familiilor relocate, care nu ştiu germană şi nu înţeleg nimic din ce se petrece. Cardurile lor sunt confiscate de infractori, care apoi depun acte false pentru a primi în numele familiilor aduse în Germania alocaţii pentru copii şi ajutoare sociale de la agenţia germană a muncii. Nelipsite din aceste documente false sunt certificatele de naştere ale copiilor şi dovada de înscriere a lor la şcoală, precum şi contractele de muncă cu venit minim şi contractele de închiriere ale acestor locuinţe dărăpănate.

 

Mai mereu, la depunerea cererilor asistă şi un traducător, care îi ajută pe cei care depun actele. Aceşti traducători sunt persoane suspecte, pe care autorităţile germane le iau acum în vizor, pentru că îi bănuiesc că ar fi complici sau autori ai acestor înşelăciuni. Practic, contractele de muncă falsificate sunt biletul de intrare în sistemul social german, care permite apoi şi solicitarea alocaţiei pentru copii.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE