“Desigur” că racheta care a doborât zborul MH17 NU era una rusă

0
116

„Desigur că nu”, a răspuns Putin, întrebat dacă racheta era rusă sau nu, în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse, conform Agerpres.

Olanda şi Australia au acuzat vineri Rusia că este responsabilă pentru catastrofa zborului MH17, într-o declaraţie care deschide calea urmărilor penale. Acest anunţ intervine la o zi după concluziile anchetatorilor internaţionali care au stabilit că racheta Buk, care a doborât avionul Malaysia Airlines, provenea de la Brigada 53 antiaeriană a forţelor ruse cu baza în Kursk (Federaţia Rusă). 

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său – în majoritate olandezi – şi-au pierdut viaţa. 

Mai devreme în cursul zilei, şeful diplomaţiei ruse a declarat, după discuţia telefonică avută cu ministrul olandez al afacerilor externe Stef Blok, că Olanda „nu i-a prezentat niciun fapt” care să permită acuzarea Rusiei şi că aceasta „face speculaţii (…) în scopuri politice” asupra catastrofei zborului MH17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here