Fructe de lux, vândute la prețuri record în Japonia. Vezi care este fructul care costă cât un autoturism

0
186

Este vorba de doi pepeni Yubari, fructe deosebit de apreciate în Japonia.

Această sumă, care ar fi suficientă pentru a cumpăra un automobil nou în Japonia, depăşeşte precedentul record în domeniu – 3 milioane de yeni -, stabilit în urmă cu doi ani de alţi doi pepeni Yubari. Licitaţiile organizate în Japonia pentru vânzarea unor fructe de sezon reprezintă adeseori cadrul în care sunt stabilite astfel de recorduri. 

Cei doi pepeni Yubari vânduţi sâmbătă au reprezentat prima pereche de acest tip prezentată în 2018 la licitaţia organizată de piaţa angro din Sapporo. Ei au fost cumpăraţi de o companie locală specializată în ambalarea fructelor. 

„Pepenii Yubari cresc bine în acest an, pentru că durata de expunere la soare a fost îndelungată de la începutul lunii mai”, a explicat unul dintre administratorii pieţei, Tatsuro Shibuta. 

Japonezii au un veritabil cult faţă de fructele de lux, iar pepenele Yubari, o varietate de cantalup cultivată pe insula Hokkaido şi protejată printr-o marcă înregistrată, reprezintă un cadou foarte apreciat, la fel ca vinurile din soiuri alese. 

Chiar şi fructele obişnuite din această varietate de pepeni au preţuri de vânzare relativ mari în Japonia. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here