Connect with us

Stiri economice

În luna iunie, copiii sub 12 ani au parte de electrocardiograme gratuite. Află cum puteți beneficia

Publicat

pe

Campania ”Nicio zi fără joacă” urmăreşte depistarea afecţiunilor şi a malformaţiilor cardiace la copii, în condiţiile în care anual în România se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi.

Luna iunie este luna inimii pentru copii. Programul de screening cardiac ”Nicio zi fără joacă”, lansat în 2015 de Centrele de Excelenţă ARES, revine şi anul acesta cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Medicii vor oferi consultaţii gratuite şi vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienţi. Totul într-o atmosferă de sărbătoare în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară – supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora şi se vor juca.

Consultaţiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenţă ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. În funcţie de numărul solicitărilor, programul se poate prelungi şi pe durata lunii iulie.

În cadrul primelor trei ediţii ale campaniei de screening au fost investigaţi peste 600 de copii. Numai în 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiacă. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenţă ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistenţă De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau. Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

”Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Misiunea noastră este inclusiv cea de educaţie şi prevenţie. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformaţie cardiacă congenitală. Și, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp şi să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici şi cu riscuri minime” a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelenţă ARES.

Centrele de Excelenţă ARES au fost fondate în 2011, cu misiunea de a aduce în România standarde de excelenţă în cardiologie intervenţională şi de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelenţă ARES au fost efectuate peste 10.000 de intervenţii.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE