Noul Hyundai Tucson va fi disponibil cu sistem de propulsie diesel

0
14

Producţia SUV-ului de clasă compactă va demara în această lună, urmând a fi lansat pe pieţele din Europa în vara acestui an. Întreaga gamă de motorizări este în conformitate cu reglementările Euro 6d Temp, în privinţa emisiile de noxe.

Pentru a continua succesul înregistrat în regiune, noul Tucson, care este cel mai vândut model Hyundai în Europa în 2016 şi 2017, dispune de un design modificat şi de o serie de noi tehnologii. Autovehiculul a fost conceput şi construit integral în Europa pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate.

 

„Lansarea noului sistem de propulsie de tip „mild-hybrid diesel”, evidentiaza inca o data obiectivul companiei de a livra tehnologie accesibila unui numar tot mai mare de clienti”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs la Hyundai Motor Europa. „Pentru a continua pe acest drum, sistemul a fost dezvoltat la nivel intern de catre inginerii nostri, la Centrul Tehnic din Europa si va fi disponibil in combinatie cu mai multe motoare pe viitor, ca parte a unui program in ceea ce priveste solutiile hibride pentru gama de modele.”

Sistemul de propulsie de tip „mild-hybrid” de 48V combinat cu motorul diesel de 2.0 litri include o baterie litiu-ion de 0.44 kWh 48-volt, un motor generator de pornire Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), un convertor LDC (joasa tensiune DC/DC) şi un invertor. La accelerare, MHSG oferă un plus de putere de până la 12 kW, ajutând motorul diesel, consumul de combustibil fiind astfel redus. Sistemul realizează schimbarea automată între funcţia de tractiune şi cea de recuperare energie / generator MHSG. În plus, MHSG oferă ajutor motorului cu ardere internă, folosind energie din bateria de 48 V, reducând sarcina motorului în timpul accelerărilor normale şi asigurând un cuplu suplimentar în cazul demarajelor puternice.

Motorul diesel de 2.0 litri este cea mai puternică versiune disponibilă pentru noul Tucson (186 CP). Autovehiculul este disponibil cu tracţiune integrală şi poate fi combinat cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau cu noua cutie automată cu opt viteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here