Cum a fost reparată de urgență Autostrada Soarelui la km 22

0
26

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga a cerut remediarea defecţiunii de la km 22 al Autostrăzii Soarelui în cel mai scurt timp. Muncitorii CNAIR au detensionat plăcile de beton afectate şi le-au îndepărtat, după care a refăcut planeitatea şi au asfaltat suprafaţa deteriorată.

“Precizăm că restricţia de circulaţie pe banda 2 la km 22 şi cea de viteză de 80 km/h pe sectorul cuprins intre km 12+000 – km 36+000, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, se menţin în zona care a fost afectată până când covorul asfaltic cald, proaspăt aşternut, se va întări. Menţionăm că între orele 00:00 şi 04:00 reprezentanţii CNAIR şi ai Poliţiei Autostrăzi vor efectua o revizie la faţa locului în vedere ridicării restricţiilor de circulaţie impuse pentru remedierea degradării carosabilului produsă astăzi”, conform CNAIR.

După defecţiunea apărută pe autostrada Soarelui, Narcis Neaga a dispus înfiinţarea de urgenţă a unei celule de criză care să monitorizeze permanent situaţia de pe A2. Decizia a fost luată după ce astăzi a avut loc un nou episod care a dus la ridicarea a două placi de beton pe Autostrada Soarelui la km 22+450, calea 1. Celula de criză va fi coordonată de directorul general adjunct Cristian Andrei şi de directorul Direcţiei de Mentenanţă Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Florin Dascălu. Totodată, conducerea CNAIR a fost dispus începerea unei cercetări disciplinare împotriva şefului de CIC (Centrul de Întreţinere şi Coordonare) Fundulea, Cristian Ploaie pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi neaplicarea măsurilor cerute de directorul general, Narcis Neaga, în urmă cu două săptămâni, când a avut loc un eveniment similar, pe banda de urgenţă, la km 17.

Mai mult, i s-a pus în vedere directorului DRDP Bucureşti, Augustin Dinu, că se va lua măsura destituirii sale din funcţie dacă nu ia toate măsurile necesare pentru monitorizarea şi intervenţia rapidă, pe toată perioada sezonului estival, pe sectorul de autostradă Bucureşti – Fundulea. Directorul general al  CNAIR a cerut ca pe acest sector de drum să fie mobilizate echipe şi utilaje, 24 de ore din 24, care să monitorizeze situaţia şi să intervină prompt pe toată perioada sezonului estival, în cazul în care mai apar probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here