EXCLUSIV Cel mai mare broker de asigurări din România își schimbă acționariatul

0
143

Tranzacţia s-a făcut în baza unei evaluări realizate de Advance Finance Consulting, potrivit căreia Safety Broker are o valoare de piaţă de 3.977.000 de euro.  În urma tranzacţiei, Safety Credit(controlată de Viorel Vasile) ajunge la o participaţie de 85%, iar Robert Niţă va avea o cotă de 15%. 

Iulian Radu, acţionarul minoritar, va primi 820.000 de euro, în două tranşe, pe parcursul acestui an, pentru a ceda acţiunile.  

Viorel Vasile, CEO al Safety Broker şi preşedintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare(PRBAR) nu a negat tranzacţia, dar a precizat că nu vrea să facă niciun comentariu până la primirea avizului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Referitor la eventuala cotare la Bursă – un trend pentru brokerii de asigurare dupa listarea de succes a Transilvania Broker şi în contextul intenţiei exprimate  de Millennium Insurance Broker, Viorel Vasile a spus că “nu s-a luat în calcul momentan această ipoteză, deoarece există o colaborare foarte bună cu băncile”. 

Safety Borker de Asigurare, liderul pieţei de profil, vrea să intermedieze în acest an prime de asigurare de 106 milioane de euro, cu 6% mai mult faţă de 2017.

Pentru acest an, Safety Broker şi-a propus să dubleze volumul primelor intermediate pe segmentul asigurărilor agricole.

De asemenea, brokerul vrea să înregistreze un avans de 20% pe categoria poliţelor sănătate, viaţă şi călătorii, de 10% în cazul asigurărilor de garanţii şi CAR şi de 10% la CASCO, cargo, CMR şi bunuri şi proprietăţi.

La finele primelor 9 luni ale anului 2017, conform ASF, Safety Broker deţinea prima poziţie în ierarhia de profil, cu o cotă de 7,34%, urmat de Marsh Romania – 7,15%, Transilvania Broker – 5,59%, Destine Broker – 5,08% şi Inter Broker – 4,76%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here