2,5 milioane de metri pătraţi de plajă vor fi la dispoziţia turiştilor

0
97

Proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)” vizează, în prima etapă de lucru, cinci loturi la Periboina, Mamaia, Tomis (Cazino), Agigea şi Eforie, iar în a doua etapă, şase loturi la Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi 2 Mai.

„Acest proiect de reducere a eroziunii costiere este de fapt de redare şi răpire din Marea Neagră a aproximativ 2,5 milioane de metri pătraţi de plajă care va fi pusă la dispoziţia turiştilor după finalizarea acestui proiect. Începe de la Periboina şi se termină la 2 Mai. Sunt 11 loturi, cinci loturi în prima etapă, şase loturi în cea de a doua etapă. (…) Total, aproximativ 752 de milioane de euro”, a spus Deneş, într-o conferinţă de presă.

Pe lângă înnisipări, proiectul prevede în anumite cazuri reabilitarea unor stăvilare, consolidarea falezei şi construirea de diguri.

Conform ministrului Apelor şi Pădurilor, în prima etapă a proiectului lucrările vor începe în luna ianuarie a anului viitor, iar în cea de a doua etapă, din septembrie 2019. Contractele de finanţare de către UE, pentru suma de circa 752 milioane de euro, vor fi semnate în decembrie 2018. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 50 de ani.

„După finalizarea acestui proiect, vom avea 100 de kilometri de autostradă de nisip care va fi dată să fie utilizată de către turişti”, a mai afirmat Ioan Deneş. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here