Stiri economice
Leonardo DiCaprio a intrat în afaceri cu un investitor intrat recent în România
Proiectul, desenat de arhitectul David Rockwell, include construcţia unui hotel de lux cu 180 de camere împărţite în două clădiri a câte şase etaje, cu o piscină între ele. Circa 130 de camere vor fi scoase la vânzare ca apartamente în sistem de închiriere time-sharing.
DiCaprio va lucra cu Hagag Group pentru a promova hotelul şi pentru a se asigura că sunt respectate cele mai înalte standarde de mediu. „Pe măsură ce căutăm să creăm un viitor care să pună capăt celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice, avem nevoie de proiecte care promovează noi idei în designul ecologic. Acest proiect, care respectă cel mai înalt standard LEED, va servi drept model pentru dezvoltarea hotelieră ecologică din întreaga lume“, a declarat Leonardo DiCaprio, citat de The Jerusalem Post. Fundaţia Leonardo DiCaprio este implicată în proiecte în 40 de ţări.
Compania Hagag Development Europe, prima firmă prin care grupul Hagag iese de pe piaţa israeliană, a anunţat în luna mai lansarea unei Oferte Publice Iniţiale (IPO) în cadrul Bursei de Valori din Tel Aviv pentru a strânge bani pentru plasamente imobiliare în România.
Valoarea IPO, prin care compania a accesat arena de tranzacţionare, este de 15 milioane de euro. La doar câteva săptămâni de la listare, oferta a înregistrat creşteri de peste 0,7% din valoarea iniţială de tranzacţionare, au anunţat reprezentanţii companiei. Planul investitorilor este de a plasa 50 mil. euro în achiziţii şi dezvoltare de noi proprietăţi în România în 2018, după ce a investit în ultimii doi ani peste 20 mil. euro pe piaţa imobiliară locală.
Pe lângă proprietăţile existente în portofoliu, compania plănuieşte o serie de noi achiziţii care vizează terenuri şi clădiri situate în zonele de lux ale Bucureştiului.
Conducerea companiei nu exclude, ca plan de viitor, listarea Hagag Development Europe în cadrul altor Burse de Valori de pe teritoriul Europei şi nu numai.
În primăvara acestui an, investitorul a cumpărat două clădiri din centrul Bucureştiului, Victoriei 109 (fostul sediu Petrom) şi Victoriei 139, şi un teren de peste 3 hectare lângă pădurea Pipera, pentru care a plătit în total 20 mil. euro, potrivit informaţiilor transmise de companie.
Investiţia din această primăvară va fi extinsă până la o sumă de 70 mil. euro, prin consolidarea clădirilor din Victoriei – care prespune o dublare a investiţiei iniţiale – şi dezvoltarea terenului din Pipera, spun reprezentanţii companiei. Investiţia se adaugă fondului de 90 mil. euro rezervat construcţiei unui ansamblu rezidenţial localizat pe malul lacului Pipera din Voluntari.
Ansamblul H Pipera Lake va avea cinci blocuri cu şapte etaje şi un total de 390 de apartamente. Primele apartamente, a căror suprafeţe variază între 55 mp şi 97 mp, vor fi finalizate în a doua jumătate a anului 2019, potrivit planurilor investitorului. Întregul ansamblu rezidenţial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două şi trei camere, dispuse în 17 imobile a câte şapte etaje fiecare. H Pipera Lake va fi dezvoltat în trei etape şi va beneficia de 1.600 de locuri de parcare şi de grădini proprii pentru apartamentele de la parter.
Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidenţiale şi comerciale în Tel Aviv. Fraţii Yitzhak şi Eido Hagag s-au dezvoltat prin achiziţia a o serie de investitori israelieni, iar anul trecut a fost unul dintre ofertanţii interesanţi să cumpere Africa Israel Investments, companie care deţine în România mallul AFI Palace Cotroceni.
Evenimente
ANA MARIA PĂCURARU: REALITATEA CONTINUĂ LUPTA CU STATUL PARALEL. NU NE LĂSĂM INTIMIDAȚI! NU CEDĂM ȘANTAJULUI! SUNTEM SINGURA TELEVIZIUNE ALĂTURI DE ROMÂNI
Realitatea Plus – ultima redută în lupta pentru adevăr. Nu ne opriți, nu ne îngenuncheați! România, țara pe care o iubim și pentru care ne luptăm zi de zi, trece printr-o încercare fără precedent. În această seară, o decizie revoltătoare a Consiliului Național al Audiovizualului a hotărât să reducă la tăcere Realitatea Plus, televiziunea poporului. Dar să fie clar: nimeni și nimic nu ne va opri! Noi nu ne predăm!
De-a lungul anilor, am fost scutul care a protejat adevărul. Am fost sabia care a tăiat minciuna și corupția. Am fost vocea care a spus lucrurilor pe nume atunci când alții au tăcut. Iar pentru asta, suntem atacați. Pentru că am avut curajul să spunem adevărul, pentru că ne-am pus în calea Statului Paralel, am devenit ținta lor. Decizia CNA de a întrerupe emisia noastră timp de 10 minute nu este întâmplătoare. Membrii CNA sunt săgețile Statului Paralel, aruncați în această grupare cu un singur scop: cenzurarea dreptății. Ei nu sunt acolo pentru a apăra interesele cetățenilor, ci pentru a servi celor care îi numesc politic, celor infiltrați în sistemul Statului Paralel, care își doresc să controleze totul – inclusiv adevărul pe care voi aveți dreptul să-l cunoașteți.
Aceasta nu este o sancțiune legitimă, ci încă o încercare disperată de a aduce la tăcere postul nostru de televiziune. Aceasta nu este doar o luptă profesională, ci și una personală.
Ieri v-am arătat adevărul despre tatăl meu, Maricel Păcuraru, care, după 10 ani de suferință, și-a recâștigat dreptatea. Tribunalul București a anulat miercuri condamnarea la închisoare care i-a furat libertatea și demnitatea. Zece ani în care a trăit o nedreptate cumplită, zece ani în care s-a luptat cu un sistem care nu a vrut să vadă adevărul. Zece ani pentru ca justiția să recunoască ceea ce noi am știut mereu: a făcut pușcărie degeaba!
La fel cum am așteptat 10 ani să se facă lumină în acest caz, la fel suntem siguri că și acum, decizia CNA de a întrerupe emisia Realității Plus va fi desființată.
Această încercare de a ne reduce la tăcere este nedreaptă și abuzivă, dar adevărul va ieși la lumină. Avocații noștri luptă în aceste momente pentru libertatea noastră, pentru dreptul vostru de a fi informați, pentru ca Realitatea Plus să continue să fie vocea poporului.
Astăzi, ni se cere să tăcem. Să ne înclinăm capetele. Dar noi spunem: NU! Nu vom ceda în fața șantajului, nu vom ceda în fața imposturii, nu vom lăsa poporul român fără adevăr! Realitatea Plus nu este doar o televiziune. Este o fortăreață, o ultimă redută în lupta pentru libertatea de exprimare.
Familia Păcuraru și familia Realitatea sunt în această luptă până la capăt, pentru voi, cei care ne-ați fost alături în fiecare moment.
Membrii CNA sunt doar unelte ale Statului Paralel, dar adevărul este mai puternic decât orice manipulare. Ei pot încerca să ne oprească, dar nu ne pot învinge!
La ora 19:00, vă chemăm să fiți alături de noi. Să arătăm împreună că România nu se predă. Că poporul nu se lasă redus la tăcere. Aprindeți televizoarele, intrați pe Realitatea Plus, arătați că nu suntem singuri în această luptă.
Statul Paralel poate să lovească, dar nu ne poate îngenunchea. Șantajul lor nu poate învinge curajul nostru. Impostura lor nu poate stinge flacăra adevărului. Astăzi, luptăm pentru noi toți. Luptăm pentru voi, pentru copiii voștri, pentru viitorul acestei țări. Și vă promitem: nu vom abandona! Vom fi aici, zi de zi, luptând pentru adevăr, luptând pentru România! La ora 19:00, solidaritatea voastră va fi mesajul nostru către toți cei care cred că ne pot înfrânge. Poporul are dreptate. Și poporul va câștiga. Pentru adevăr. Pentru voi. Pentru România. Realitatea Plus merge înainte!
Evenimente
CURSUL LEU-EURO A AJUNS LA CEA MAI MICĂ VALOARE DIN IULIE 2024
Pentru prima oară din iulie, BNR a anunţat miercuri un curs de 4.9684 lei/ euro, sub pragul de 4,97 la care a rămas stabil în ultimele luni.
BNR a stabilit miercuri un curs de 4,96 lei pentru un euro, cea mai mică valoare din iulie. Indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele retail în lei contractate înainte de luna mai 2019, precum şi pentru creditele curente ale companiilor în lei, este la 5,91%.
În urmă cu 3 săptămâni, ROBOR la 3 luni era cotat la 5,75%. Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), folosit la creditele de după mai 2019, este de 5,99%, calculat pentru Trimestrul 2 din 2024.
Sursa: Realitatea Financiara
Evenimente
INS – RATA ANUALĂ A INFLAȚIEI A EXPLODAT ÎN NOIEMBRIE, IAR PREVIZIUNILE PENTRU DECEMBRIE SUNT PESIMISTE
Rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie 2024 comparativ cu luna noiembrie 2023 a fost 5,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS). În luna octombrie 2024, comparativ cu luna octombrie 2023, rata anuală a inflaţiei a fost 4,7%.
”Indicele preţurilor de consum în luna noiembrie 2024 comparativ cu luna octombrie 2024 a fost 100,41%. Rata inflaţiei de la începutul anului (noiembrie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost 4,8%. Rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie 2024 comparativ cu luna noiembrie 2023 a fost 5,1%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (decembrie 2023 – noiembrie 2024) faţă de precedentele 12 luni (decembrie 2022 – noiembrie 2023) a fost 5,7%”, arată datele INS.
Rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie 2024 comparativ cu luna noiembrie 2023 calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) a fost 5,4%.
Cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete, serviciile poştale şi margarina
Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,11% în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023 şi cu 0,19% faţă de octombrie 2024. Aici cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete, cu 17,43%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 6,55% faţă de octombrie 2024, şi margarina, cu 15,84%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 0,77%, faţă de octombrie 2024.
Untul s-a ieftinit cu 10,29%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi s-a scumpit uşor, cu 0,15%, faţă de octombrie 2024.
Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,15%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 0,61% faţă de octombrie 2024. Detergenţii s-au scumpit cel mai mult la această categorie, cu 12,29%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 0,47%, comparativ cu octombrie 2024. Cel mai mult s-au ieftinit gazele, cu 10,12%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi s-au scumpit uşor cu 0,95%, faţă de octombrie 2024.
Serviciile s-au scumpit cu 7,56%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 0,29% faţă de octombrie 2024. Servicii poştale s-au scumpit cel mai mult aici, cu 17,83%, în noiembrie 2024 faţă de noiembrie 2023, şi cu 0,01% din octombrie 2024.
Sursa: Realitatea Financiara
-
Evenimenteacum 2 zile
Deficitul comercial a crescut cu 17,2%, în primele 10 luni ale anului
-
Evenimenteacum 2 zile
România a obținut 7 ani de ajustare fiscală, în loc de 4
-
Companiiacum o zi
Cum să-ți faci un site de prezentare in 2025?
-
Profesionistiacum o zi
Cauciucuri de vara si cauciucuri de iarna – Ce trebuie sa stii pentru o alegere corecta de la Vadrexim
-
Evenimenteacum o zi
Un gigant al comerțului online scoate la concurs sute de locuri de MUNCĂ în România, chiar lângă București
-
Evenimenteacum o zi
Sebastian Burduja, anunț IMPORTANT despre riscurile unor defecțiuni și căderi masive de tensiune în sistemul energectic
-
Evenimenteacum o zi
Care sunt principalele riscuri la adresa stabilităţii financiare. BNR are răspunsul
-
Companiiacum 21 de ore
City Protect Security Group – Firma de Pază și Protecție Partener Strategic pentru Business