Connect with us

Interviu

Optimizarea SEO a unui site pentru mobil

Publicat

pe

Daca in anii precedenti se punea accentul pe optimizare SEO pentru site-urile vizualizate pe desktopuri si laptopuri, lucrurile s-au modificat considerabil in ultimii doi ani, dupa ce Google a lansat un comunicat conform caruia peste 60% dintre utilizatorii de internet acceseaza paginile  de pe dispozitivele mobile.

 

Statisticile facute pentru Romania arata ca telefonul mobil a devenit principalul instrument de promovare si marketing pentru marii retalieri. Conform rapoartelor lansate de institutiile de statistica peste 70% din populatia trecuta de 16 ani utilizeaza telefonul pentru a face achizitii.Se pare ca romanii cumpara cu ajutorul telefonului o gama foarte variata de produse, de la bilete de avion si vacante, la haine, parfumuri, obiecte de ingrijire personala si aparate electronice si electrocasnice. Nici piata asigurarilor si piata financiara nu duce lipsa de  utilizatori care acceseaza serviciile prin intermediul telefoanelor mobile. Statisticile arata ca numarul de tranzactii si plati realizate prin intermediul mobilului s-a dublat in ultimul an.

 

Toate aceste analize au aratat importanta site-urilor pentru mobil, create pentru a oferi o experienta placuta utilizatorilor si au atras atentia asupra serviciilor SEO orientate in aceasta directie.

 

Elemente de optimizare SEO a unui site mobil

Specialistii care ofera servicii SEO tin seama de precizarile Google legate de modul in care sunt analizate si rankate paginile vizualizate pe device-uri mobile. Conform acestora inca sunt luate in considerate viteza de incarcare, aspectul prietenos, modul intuitiv de accesare a functiilor, continutul, numarul de link-uri. Un alt aspect de care tine seama Google in pozitionarea unui site este legat de prezenta variantei mobile si aspectul acesteia.

 

Pentru ca un site sa fie bine vazut de motoarele de cautare, este important sa ofera experienta placuta vizitatorilor si sa fie prietenos, adica informatia sa poata fi vizualizata confortabil fara a produce stres.

 

Un site responsive, care are capacitatea de a ajusta designul in functie de dispozitivul de pe care este accesat. In astfel de situatii isi modifica rezolutia pentru fiecare device in parte, fara a-si modifica aspectul.

 

Site-urile dinamice sunt flexibile si usor de gestionat, fapt pentru care sunt bine vazute de motoarele de cautare, si sunt interactive datorita optiunilor  pe care le pun la dispozitie, fapt ce permite obtinerea feedback -urilor in timp real.

 

Un alt aspect ce ii ajuta pe specialistii in servicii SEO sa optimizeze corect un website tine de versiunea de design aleasa. Un site cu design responisve este mai usor de gestionat intru cat acesta isi ajusteaza rezolutia in concordanta cu device-ul de pe care este accesat, fara a suferi modificari de structura, insa vine cu scripturi care pot reduce din viteza de lucru. Variantele create special pentru mobil sunt preferate in special de cei ce administreaza magazine pentru ca permite viteza de lucru foarte buna si poate fi usor gestionat.

 

Ca si in cazul variantelor pentru desktop si in cazul acestora se pune accent pe calitatea continutului, insa sunt importante si instrumentele implementate. In cazul site-urilor mobile nu se recomanda folosirea continutului Flash, pentru ca browserele mobile nu au fost create pentru a citi flash-uri. Trebuie sa se acorde mai multa atentia la dimensiunea fontului, daca este prea mic este greu de descifrat, daca este prea mare se poate pierde esenta informatiei. O atentie deosebita trebuie sa se acorde si butoanelor, acestea nu trebuie sa fie prea apropriate pentru a putea fi accesate confortabil.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Interviu

Alternativa Dreaptă la Roma alături de Georgia Meloni premierul Italiei

Publicat

pe

O delegație a partidului Alternativa Dreaptă condusa de președintele Adela Mîrza a participat în perioada 15-17 decembrie 2023 la Roma la adunarea conservatorilor europeni de la Atreju, cel mai mare eveniment Fratelli d’Italia al anului la care au fost prezenți peste 10.000 de conservatori italieni și europeni.

IMG-20231217-WA0010

Evenimentul organizat de partidul condus de prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, a reunit liderii conservatorilor și reformiștilor europeni, dar și personalități de marcă, precum Elon Musk.

Adela Mîrza – președintele Alternativa Dreaptă a pledat pentru responsabilitate în ceea ce privește inteligența artificială în cadrul panelului „Despre pericolele Inteligenței Artificiale. Implicații etice și sociale” din care au mai făcut parte Raffaele Fitto, ministrul italian al afacerilor europene, Jorge Buxade Villalba, vicepreședinte ECR, Assita Kanko, vicepreședinte grupul ECR din Parlamentul European, Radoslaw Fogiel, vicepreședinte ECR, Carlo Fidanza, liderul delegației Fratelli d’Italia din Parlamentul European, și Nicola Procaccini, vicepreședinte ECR.

Adela Mîrza reprezintă România în conducerea ECR Party și a făcut parte alături de nume importante precum: Rishi Sunak – premierul Marii Britanii, Jorge Buxadé – europarlamentar și vicepreședinte ECR sau Radosław Fogiel – europarlamentar și secretar International PiS, membrii ai delegației internaționale a conservatorilor la Atreju, cel mai mare eveniment anual al partidului de guvernământ Fratelli d’Italia.

ECR Party și Giorgia Meloni  ne-a oferit ocazia să consolidăm legăturile între diferitele grupuri conservatoare din Europa, această inițiativă reprezentând un pas semnificativ către promovarea unui dialog constructiv și o colaborare fructuoasă în cadrul spațiului conservator european.

Giorgia Meloni, premierul Italiei împreună Adela Mîrza, președintele partidului Alternativa Dreaptă au stabilit în cadrul întâlnirii de la Roma strategia comună pentru abordarea alegerilor din 2024.

WhatsApp Image 2023-12-17 at 15.10.25

Delegația Alternativa Dreaptă a fost onorată să fie parte a acestui eveniment de amploare și să contribuie la discuții esențiale despre viitorul unei Europe puternice și unite. Viitorul Europei necesită coeziune și unitate între forțele conservatoare. Principiile fundamentale ale conservatorismului, precum respectul pentru tradiție, responsabilitatea individuală și susținerea valorilor naționale, sunt pilonii pe care dorim să construim o Europă puternică și prosperă.

Prezența președintelui Adela Mîrza în conducerea ECR reflectă angajamentul nostru continuu față de valorile conservatoare și misiunea noastră de a contribui la modelarea viitorului politic european.

Citeste in continuare

Interviu

Dupa 4 ani, Micile Vedete se reintorc pe Covorul Rosu in cinema

Publicat

pe

Micile Vedete

Asteptarea a luat sfarsit. Pe 11 decembrie 2023, dupa 4 ani, Micile Vedete au revenit in cinema cu filmul pentru copii „Scoala de detectivi 2.0”. Inainte de aceasta pauza pricinuita de pandemie si urmarile ei, Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete, lansase timp de 10 ani, peste 30 de filme pentru copii, in 20 de premiere pe Covorul Rosu. Evenimentul a avut loc la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania, unde au participat peste 250 de invitati, copii, parinti si personalitati din Romania. Protagoniștii filmului, care au vârste între 6 și 12 ani, au pasit cu emoție și bucurie pe Covorul Roșu alături de familiile și susținătorii lor. Aici, în lumina reflectoarelor, Micile Vedete sunt personajele propriilor lor povești. Ei sunt absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” (micilevedete.roși au învățat actorie de film în cadrul acestui proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii.

Cea mai recentă producție românească pentru copii, filmul „Scoala de Detectivi 2.0” face parte din mult indragita serie cu detectivi care a facut deja inconjurul tarii si al diasporei. Seria de filme a ajuns la sute de mii de copii, direct in scoli, prin Caravana Micile Vedete, care promoveaza educatia de calitate prin film. Acest nou episod aduce o mare surpriza si anume revenirea primului actor care a jucat rolul principal in aceasta serie, talentatul Andrei Simionescu. La debutul lui era in clasele primare, iar astazi Andrei are 23 de ani. La fel de carismatic si la fel de indragit de copii, el joaca acum rolul Marelui Detectiv. Alaturi ii este de data aceasta, Detectivul Prichindel, cel mai mic actor al scolii, in varsta de doar 6 ani, Alexandru Croitoru-Pendiuc. Amandoi pornesc din nou in cursa contra cronometru de descoperire a celor mai noi si dificile mistere.

Înființată acum 13 ani de surorile Ariana Pendiuc, regizorul filmului și Ema Pendiuc, producătorul filmului, Școala Micile Vedete are în palmares peste 40 de filme pentru copii, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes.

Ema Pendiuc, cea care a avut idea filmului ne-a spus: “Readucerea in mijlocul noii generatii de mici actori ai scolii noastre, a lui Andrei Simionescu, unul dintre absolventii de marca ai Scolii Micile Vedete, a adus inspiratie, admiratie si respect pentru copii. Ei au in fata un model autentic de tanar pentru care valorile conteaza, principiile de viata sunt solide si care nu a uitat nicio clipa de unde a plecat. El si-a depasit rand pe rand, cu ajutorul cursurilor de la scoala noastra, problemele de dictie, teama de aparitie in public si de a vorbi in fata oamenilor, timiditatea per ansamblu si a devenit azi un tanar care are incredere in el insusi si in fortele proprii.

In ultimii ani aceste probleme apar din ce in ce mai des la copii. De aceea noi am introdus gestionarea emotiilor in cursurile noastre, prin tandemuri de emotii sub forma jocurilor actoricesti, dar si tehnici de setare mentala, Mindset, asa cum sunt Atitudinea Invingatorului, Increderea si Imaginea de Sine. La generatii noi, cerinte noi si metode noi pe care le aducem si le imbunatatim permanent. Rolul meu de mama a doi baieti, dar si specializarea mea de sociolog si mentor in mindset si imagine de sine m-au facut sa inteleg cat de importante sunt ele in actualul context in care copiii nostri traiesc. De altfel mentorez si adultii in programele mele de crestere a increderii in sine, imagine si Mindset. Mai multe detalii sunt pe emmapendiuc.ro

Povestea Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” merge mai departe și va continua să adauge noi și noi capitole. În acest demers ne susțin oameni și brand-uri de o reală valoare, care au înțeles să sprijine educația de calitate și au oferit premii celor mici: Aquatique – Giusto, Cinematograful Movieplex si Plaza Romania.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional nonguvernamentalunic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate copiilor: Tehnică de filmareInterpretare și Dicție pentru copii. La 13 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de peste 40 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes (2010 – 2023), dar și la alte festivaluri internaționale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia. Școala „Micile Vedete” este membră a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, înființat de UNESCO, iar Emma Pendiuc este vicepresedinte al acestei prestigioase organizatii la nivel mondial.

Citeste in continuare

Interviu

„Românii trebuie să economisească și să rămână prudenți. Nu sunt premisele unei recesiuni. Arătăm ca o societate sănătoasă, cu economie stabilă” (Bogdan Neacșu, Președinte ARB și CEC Bank)

Publicat

pe

6a219460-e101-40f4-b184-42bcdf88370f

4 aprilie, București. În vecinătatea unui război și în vremuri financiare și sociale dificile, educația financiară poate da direcția unui popor, în a fi sărac sau prosper. Plecând de la această premisă, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) a inițiat un demers în sprijinul informării consumatorilor de servicii financiare cu privire la relația lor cu băncile și cu propriile finanțe. Pe parcursul a 12 întâlniri găzduite de CSALB, jurnaliști renumiți în domeniul economic intră în dialog cu președinți sau vicepreședinți de bănci comerciale, cu directorul juridic al Băncii Naționale a României și cu managementul Asociației Române a Băncilor, cu profesori universitari, precum și cu avocați reputați.

Rezultatul acestor interviuri sunt 12 podcasturi de educație financiară pe teme actuale din economia României. Regăsiți în citatele și linkurile video de mai jos fragmente din primele patru interviuri.

Invitații din prima serie de podcasturi vorbesc despre:

  • De ce este bine să economisim și să fim prudenți în această perioadă?
  • De ce trebuie să mergem la bancă precum la medicul de familie și din ce motiv creditarea responsabilă nu este doar în sarcina băncilor, ci și a consumatorilor?
  • Cum va arăta bankingul viitorului și datorită cărui fapt inteligența artificială nu poate înlocui sucursalele și agențiile bancare?

EDUCAȚIA FINANCIARĂ ARATĂ DIRECȚIA UNUI POPOR

 Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în cadrul  CSALB, în dialog cu Dan Popa, senior editor Hotnews.ro: „Educația financiară este atât de importantă, încât poate da direcția unui popor în a fi sărac sau bogat, în condițiile în care serviciile financiare au o cotă extrem de importantă în economie. Cu toate acestea, educația financiară nu poate fi impusă consumatorilor. Aceștia trebuie să fie informați cu privire la costurile unui produs financiar. Nu au nevoie să știe cum se calculează ROBOR-ul și IRCC-ul sau cum funcționează și ce reprezintă indicatorii macroeconomici.

În ceea ce privește modul în care băncile se raportează la consumatorii de servicii financiare, cred că instituțiile bancare ar putea avea o strategie comună. Funcționarii bancari care vând produse financiare consumatorilor pot fi și interfața pentru problemele care apar pe parcursul derulării unui contract. Băncile au un sistem destul de centralizat al reclamațiilor: acestea sunt primite de cei care  plasează produse financiare, dar sunt trimise mai departe spre rezolvare în centrala băncii. Mecanismul poate fi regândit în ideea în care băncile să ofere mai multă libertate și flexibilitate angajatului care vinde produse și poate păstra o relație mult mai apropiată cu clienții băncii. Acești angajați pot primi și un mandat mai larg pentru a putea să se implice în rezolvarea problemelor consumatorilor. Acest lucru se întâmplă în mediul rural, de exemplu. Acolo, angajatul băncii are o relație mai personală cu consumatorul.”

PRUDENȚĂ ȘI ECONOMISIRE. SOCIETATE SĂNĂTOASĂ, ECONOMIE STABILĂ

Bogdan Neacșu, Președintele Asociației Române a Băncilor și al CEC Bank, în dialog cu Emilia Olescu, redactor-șef al Ziarului Bursa: Cel mai important lucru pe care îl pot face consumatorii într-o perioadă dominată de crize energetice, războaie, crize sanitare și inflație ridicată este să fie prudenți în toate deciziile pe care le iau. De felul în care ne investim propriii bani, economisim, luăm decizii în business-urile noastre, depinde liniștea noastră financiară de mai târziu.

Recomand oamenilor să economisească! Chiar și acum populația economisește într-un ritm semnificativ, nu la fel de mare ca în 2020-2021, dar arătăm ca o societate sănătoasă, care înțelege momentul în care se află, chiar dacă resimte tot felul de perturbații la nivel macroeconomic, politic, și geopolitic. Din moment ce românii economisesc, putem spune că ne-am însușit și calitatea de a fi prudenți și trebuie să manifestăm în continuare acest comportament. Important este că nu suntem într-o recesiune, chiar dacă avem crize suprapuse. Premisele arată că este puțin probabil să ajungem acolo și să ne menținem drept o economie stabilă. Dar există și cealaltă variantă, în care lucrurile pot să escaladeze. Războiul din Ucraina nu știm cum va evolua. Dar în sistemul bancar luăm în calcul tot felul de scenarii, inclusiv pe cele ipotetice pentru a fi pregătiți să facem față tuturor cererilor populației, fie că este vorba de lichidități, operațiuni și alte servicii care să le dea oamenilor confortul că banii lor sunt în siguranță și pot dispune de ei în orice moment.

BANCA ESTE „MEDICUL” CARE POATE TRATA NELINIȘTEA FINANCIARĂ

Roxana Hidan, vicepreședinte OTP Bank, în dialog cu Norel Moise, redactor-șef Piața Financiară Educația financiară pornește din front-office, dar acest lucru nu trebuie să existe doar la începutul relației dintre bancă și consumator, ci pe toată durata ei.

Așteptările pe care le avem de la clienții noștri este să aibă maturitatea necesară și să vină către bancă în momentul în care au probleme. Noi ar trebui să fim, dacă vreți, medicul de familie la care să apeleze clienții noștri, la primul simptom de neliniște financiară. Primul apel ar trebui să fie către bancă și către omul din front-office care să fie bine-pregătit și să știe cum să-l îndrume sau să ceară ajutor, la rândul lui.

Pe de altă parte, conceptul de creditare responsabilă nu trebuie să fie atribuit doar băncilor. Creditarea responsabilă ar trebui să fie în primul rând a celui care trebuie să dea banii înapoi la sfârșitul zilei. Eu pot să fac tot ce este omenește, să-i pun la dispoziție toate informațiile necesare, să nu ascund costuri, să nu ascund clauze, ci să-l ajut – în această etapă de cunoaștere – dar la sfârșitul zilei responsabilitatea deciziei îi revine celui care își dorește să achiziționeze un bun pe credit. Creditarea responsabilă din partea băncii vine din a înțelege care este nivelul de sănătate financiară a clientului și care este nevoia din spatele solicitării.

VITEZA VA TRANSFORMA RADICAL SISTEMUL BANCAR

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Raiffeisen Bank, în dialog cu Cristian Pavel, redactor-șef Legal Magazin: Sistemul bancar se va transforma radical în următorii ani. Mă aștept să văd decizii asistate de Inteligența Artificială, o utilizare mai mare a biometriei care va ajuta la identificarea viitorilor clienți și automatizări care să crească viteza operațiunilor financiare. Recent m-a întrebat un coleg în cât timp ajunge o plată în străinătate. Când i-am spus că poate dura câteva ore și-a amintit că acum zece ani dura trei zile. Deci, vom asista la o creștere a vitezei, în continuare. Odată cu mutarea sistemului bancar în zona tehnologiei, vor crește investițiile în securitatea cibernetică și vor apărea noi probleme de rezolvat. Banca, probabil, nu va fi atât de vizibilă precum este astăzi, pentru că se va integra în viața de zi cu zi a oamenilor. Cu toate aceste transformări, rețelele fizice ale băncilor, formate din sucursale și agenții nu cred că vor dispărea. Contactul uman cu banca este esențial pentru încrederea de care sistemul bancar are nevoie. Deși s-ar putea automatiza inclusiv acordarea creditelor imobiliare sau a împrumuturilor pe durate lungi de timp, nu se va întâmpla acest lucru. Oamenii au încredere mai mare în interacțiunea fizică, iar simțurile și emoțiile nu pot fi reproduse de Inteligența Artificială. Interacțiunea om cu om va rămâne cu prioritate destinată deciziilor financiare importante.

| PODCAST CSALB | Resurse video:

Podcast 1: Bogdan Neacșu & Emilia Olescu

Podcast 2: Alexandru Păunescu & Dan Popa

Podcast 3: Roxana Hidan & Norel Moise

Podcast 4: Vladimir Kalinov & Cristian Pavel

Citeste in continuare

Trending