„Eu consider că a fost gazat!”

0
118

Soţia protestatarului decedat le-a mărturisit jurnaliştilor că soţul ei a murit „cu zile” şi că decesul acestuia a fost provocat de gazele din Piaţa Victoriei. „Eu aşa consider”, a spus Paula Gâzea.

„O plângere penală, însoţită de avocată, pentru soţul meu, care eu consider că a fost gazat. Din această cauză a survenit decesul lui. Chiar dacă el suferea şi de altele, eu asta consider”, a spus Paula Gâzea, soţia  protestatarului mort, atunci când a fost întrebată de jurnalişti ce demersuri face.

Întrebată dacă Jandarmeria poartă o vină pentru ce s-a întâmplat cu soţul ei, aceasta a spus că: „Bineînţeles. Atât pot să vă spun. Rămâne să vedem ce facem cu plângerea, cum se va judeca şi ce răspuns ne va da. Avocata mă reprezintă”.

Potrivit Digi24, femeia a declarat că Ilie Gâzea nu a fost lovit de jandarmi şi că nu a primit încă nicio veste de la medicii legişti care s-au ocupat de autopsia trupului neînsufleţit. Aceasta a adăugat că, dacă va fi cazul, va cere inclusiv daune materiale de la statul român.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă spune că bărbatul de 62 de ani, care a participat la protestul din 10 august şi care a murit la Spitalul Judeţean din Alexandria, se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

Ilie Gâzea a murit în cursul nopţii de 19 spre 20 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here