Victimele declarațiilor lui Vâlcov. Explicațiile unui expert în pensii

0
84

Darius Vâlcov consideră foarte periculoase pentru economia românească atacurile lansate asupra acţiunilor Digi de consilierul economic al premierului.

Expertul nu vede motive de îngrijorare, pentru că foarte puţini din banii de pensii private au fost investiţi în acţiuni Digi, a declarat acesta într-un interviu acordat HotNews.

“Eu cred că astfel de declaraţii – şi cred că este valabil pentru oricine ar face acest gen de declaraţii indiferent, cum s-ar numi el – au efectul unei bombe cu impact multiplu şi nu este vorba doar de fondurile de pensii. O primă consecinţă a fost legată de credibilitatea ASF, care este chemat să vegheze la corectitudinea funcţionării pieţei de capital”, a spus Radu Crăciun, Asociaţia Fondurilor de Pensii.

A doua victimă colaterală este bursa în sine, pentru că în momentul în care antreprenorii români văd că pot fi subiectul unor atacuri şi valoarea companiilor lor în urma acestor atacuri scade, se vor gândi cred că de 3 ori înainte să-şi propună să se mai listeze la Bursa de la Bucureşti.

În sfârşit, a treia victimă colaterală sunt fondurile de pensii. Până la urmă, care este expunerea fondurilor de pensii private din România la Digi, de merită să creăm aşa un scandal pe tema asta? Și răspunsul este simplu: Expunerea este de 0,4%. Deci 0,4% din totalul activelor fondurilor de pilon II sunt investite la Digi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here