Guvernul a rămas fără bani. Acesta este motivul pentru care nu se intervine

0
181

 „Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte ”urgenţe”. O minciună! Nu au fost cheltuiţi pe alte urgenţe. Pur şi simplu au fost luaţi din fondul de rezervă încă de când s-a făcut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci şi iresponsabil!”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa citată arată că în decembrie 2017, când se discuta bugetul pe 2018, Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan şi Ionuţ Mişa au scăzut fondul de rezervă al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane.

„USR a susţinut la momentul respectiv că este absurd ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situaţii de criză, dar cei trei experţi în finanţe ai PSD au ignorat această observaţie”, se arată în comunicatul de presă.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că fondul de rezervă al premierului este în prezent gol, din cauza situaţiilor dificile din acest an.

„Fondul de rezervă a primului-ministru este astăzi pe zero, pentru că am alimentat tot timpul situaţiile care au apărut: inundaţii, calamităţi naturale, pesta porcină. S-au alimentat din acest fond astfel de situaţii. (…) Sunt publicate în Monitorul Oficial Hotărârile de Guvern prin care Guvernul a alocat sumele respective, fie pentru calamităţi naturale, fie pe pestă porcină şi pentru alte astfel de situaţii. Sumele au fost de peste 600 de milioane de lei, numai pe calamităţi naturale (…) evenimente care nu s-au anticipat anul trecut, când s-a făcut bugetul pe 2018”, a explicat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

SURSA: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here