Veste bună pentru fermieri. Daea a făcut marele anunț: Se dau bani!

0
36

„Pe data de 16 minutul 1, în prezenţa conducerii Ministerului Agriculturii în cadrul APIA vom da drumul la subvenţii. Ce a făcut aceast lucru? Și ce face? Descătuşează zootehnia, pentru că perioada de retenţie de 100 de zile la ovine şi de 6 luni la taurine se procesa în anul următor, fundamental greşit şi păgubos”, a declarat ministrul Petre Daea.

De asemenea, oficialul ministerului Agriculturii a mai precizat că până la data de 15 mai 866.000 de fermieri au depus cererea unică pentru subvenţii.

Prezent la eveniment, Paul Kmen, director general adjunct, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a precizat că cele mai mari subvenţii au fost primite pentru agicultorii în campania 2017 au fost pentru sere, solarii sau sfeclă roşie, iar în zootehnie pentru vaci şi taurine.

„În ceea ce priveşte campania 2017, cele mai mari subvenţii ca şi cuantum, pe unitatea de producţie au fost la sere, solarii, cartofi şi sfeclă în sectorul vegetal, iar în ceea ce priveşte sectorul zootehnic pe cap de vaci de lapte şi taurine de carne”, a precizat Paul Kmen, director general APIA.

„Se spunea acum câteva luni de zile în urmă că România a pierdut cei 16 milioane de euro pentru că a fost o diferenţă pe care nu am putu-o lua pe anul 2016, vă informez pe toţi că aceste sume nu s-au pierdur şi de miercuri, de joi, aceste sume care înseamnă în total 16 milioane de euro vor pleca la fermierii care au avut acea corecţie financiară ştiută şi unii au pedalat pe această situaţie că s-au pierdut banii. Nu! Am luat toţi banii, urmând să plece spre fermieri”, a adăugat ministrul Petre Daea, citat de Știripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here