EXCLUSIVITATE Țiriac Leasing caută parteneri pentru susținerea expansiunii

0
235

În ultima perioadă au tot apărut în presa românească speculaţii privind intenţia omului de afaceri Ion Țiriac de a înstrăina compania Țiriac Leasing IFN. Pentru a lămuri situaţia şi a furniza informaţii exacte, Capital a solicitat poziţia oficială a companiei, iar directorul general Țiriac Leasing, Mircea Dihel, ne-a declarat, în exclusivitate, că „Țiriac Leasing analizează permanent piaţa de leasing sub aspectul tuturor oportunităţilor existente. Priorităţile noastre sunt diversificarea şi optimizarea serviciilor oferite şi creşterea bazei de clienţi. Pentru atingerea acestor priorităţi, nu excludem asocierea cu un partener de business reputat. Această analiză face parte din strategia Grupului de a realiza întreg potenţialul fiecărei activităţi economice în care suntem investiţi strategic”. Prin urmare, nici vorbă ca Ion Țiriac să vândă compania de leasing financiar. De fapt, este căutat un partener care să susţină procesul de extindere.

Creată încă din 1999 sub numele de Molesey Leasing Group, compania de leasing financiar a Țiriac Holdings avea rolul de a susţine vânzările diviziei auto a grupului deţinut de Ion Țiriac. Un an mai târziu, compania îşi schimbă numele în Țiriac Leasing, iar în 2007 preia şi titulatura de IFN ca urmare a înregistrării în evidenţele Băncii Naţionale a României.

Iniţiată cu scopul de a oferi suport vânzărilor auto ale Grupului Țiriac, societatea s-a dezvoltat ca un business de sine stătător adoptând o politică de diversificare a activităţii. Din 2006, Țiriac Leasing IFN este membră a Asociaţiei Societăţilor Financiare din România, ALB.

În 2017, Țiriac Leasing IFN a avut, conform Ministerului Finanţelor Publice, venituri totale de 151, 28 milioane de lei şi cheltuieli de 127,64 milioane, obţinând un profit de 20, 46 milioane de lei. Toţi aceşti indicatori sunt mai mari deât în 2016, în zona profitului net creşterea fiind chiar spectaculoasă. Asta în ciuda faptului că, la începutul anului trecut, Ţiriac Leasing îşi bugetase un profit net de 18,8 milioane de lei, mai mare cu aproape 9% faţă de rezultatul din 2016.

De altfel, în ultimii ani, compania a avut rezultate tot mai bune. Astfel, dacă în 2015, Țiriac Leasing a înregistrat o creştere de 35% a valorii bunurilor finanţate, la circa 320 milioane de lei şi un profit raportat de 13 milioane de lei, un an mai târziu compania a finanţat bunuri în valoare de 447 milioane de lei, în creştere cu circa 40% faţă de 2015 şi s-a plasat în primele zece firme de leasing pe plan local. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here