Connect with us

Stiri economice

Ideea genială a celui mai bogat om din lume! Cu ce a înlocuit Bezos prezentarile power point

Publicat

pe

În scrisoarea sa şi într-o discuţie recentă la Forum on Leadership la Centrul Bush, Bezos a arătat că „structura narativă” este mai eficientă decât Power Point-ul. Potrivit lui Bezos, noii directori au fost în stare de şoc în cadrul primelor întâlniri de la Amazon. În loc să citească de pe un Power Point, toată lumea a stat în tăcere timp de aproximativ 30 de minute pentru a citi un „memo ( mesaj scurt trimis în cadrul unei organizatii, de la o persoana la alta) de şase pagini structurat narativ cu propoziţii reale, propoziţii cu subiecte, verbe şi substantive”, potrivit Inc.com

După ce toată lumea a citit, s-a discutat despre subiect. „Este mult mai bună decât orice prezentare tipică Power Point din atât de multe motive”, a adăugat Bezos.

1. Creierele noastre sunt legate de naraţiune

Spunerea unei poveşti s-ar putea să nu fi fost la fel de critică pentru supravieţuirea noastră ca specie, precum  hrana, de exemplu, dar a contat destul de mult.

Antropologii spun că atunci când oamenii au dobândit controlul asupra focului, aceasta a marcat o piatră de hotar majoră în dezvoltarea umană. Strămoşii noştri au fost capabili să gătească alimente, ceea ce a fost un mare plus. Dar a avut şi un al doilea beneficiu. Oamenii s-au aşezat în jurul focurilor de tabără, schimbând poveşti. Povestirile au servit drept instruire, avertizare şi inspiraţie.

Recent, am vorbit cu neurologi ale căror experimente confirmă ceea ce am ştiut de secole: Creierul uman este legat de poveste. Ne procesăm lumea în naraţiune, vorbim în naraţiune şi – cel mai important pentru leadership- oamenii îşi amintesc şi păstrează informaţiile mai eficient atunci când sunt prezentate sub forma unei povesti, nu a unor puncte.

2. Poveştile sunt persuasive

Emoţia nu este un lucru rău. Cele mai mari mişcări din istorie au fost declanşate de vorbitori care au fost înzestraţi să facă apeluri raţionale şi emoţionale: Abraham Lincoln, Martin Luther King şi John F. Kennedy, care au amestecat ştiinţa şi emoţia pentru a inspira programul lumii Americii.

 

Neurologii au descoperit că emoţia este cea mai rapidă cale spre creier. Cu alte cuvinte, dacă doriţi ca ideile dumneavoastră să se răspândească, povestea este singurul şi cel mai bun vehicul pe care trebuie să-l avem pentru a  transfera ideea unei alte persoane.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

MINISTRUL ENERGIEI, SEBASTIAN BURDUJA: „ROMÂNII PLĂTESC AL CINCILEA CEL MAI MIC PREŢ LA ENERGIE ELECTRICĂ ŞI AL PATRULEA CEL MAI MIC PREŢ LA GAZ”

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că afirmaţiile potrivit cărora România este „un mare producător de energie” reprezintă un mit. Burduja aminteşte că, în perioada 2009-2022, în România s-au închis capacităţi de producţie care însumau peste 7.000 de megawaţi, echivalentul producţiei a 10 reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă, conform News.ro.

Ministrul Energiei a explicat, joi seară, de ce România plăteşte mult pentru energia pe care o importă pe piaţa SPOT.

„Românii plătesc al cincilea cel mai mic preţ la energie electrică şi al patrulea cel mai mic preţ la gaz, pentru că avem o schemă de plafonare-compensare. Pe piaţa SPOT, pe piaţa zilei următoare, cum se spune, e adevărat că sunt zile în care România are preţuri ridicate în raport cu celelalte state europene, de multe ori sunt preţuri similare cu Bulgaria, Grecia, Polonia, Ungaria. Şi sunt două cauze principale aici.

Prima este lipsa capacităţilor de producţie; acest mit că România este un mare producător de energie a fost valabil acum 30 de ani, poate şi 20 de ani, dar cert este că, din 2009 până în 2022, în România s-au închis capacităţi de peste 7.000 de megawaţi, deci cât 10 reactoare de la Cernavodă şi toate erau producţie în bandă, cărbune sau gaz. E adevărat, grupuri mai vechi, costuri mai mari, dar le aveam.

Şi acum, sigur că neinvestind atâţia ani de zile, a venit şi nota de plată, pentru că noi nu ne mai acoperim consumul. Şi atunci, ce facem? Importăm la intervale orare la care toate celelalte state din jur, în general, importă. Şi atunci, pe o cerere mare, pe un consum mare şi o ofertă mică, sigur că preţul este sus”, a afirmat ministrul Energiei.

El a adăugat că autorităţile au început să ”trateze cauza” acestei situaţii, iar România a atras 14 miliarde de euro pentru sistemul energetic şi, datorită investiţiilor, producţia de energie electrică se va dubla.

”La gaz, nu mai vorbesc, se va întâmpla asta, şi chiar mai repede, din 2027, dar la energie electrică, peste 5-6 ani, România va fi într-o cu totul altă situaţie, în care nu noi vom depinde de alţii şi alţii vor depinde de noi”, a adăugat Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Citeste in continuare

Evenimente

REALITATEA PLUS DESCHIDE LINIA SPECIALĂ DE COMUNICARE CU ROMÂNII – TELEFONUL POPORULUI

Publicat

pe

Realitatea PLUS a deschis linia specială de comunicare cu românii. 

Postul nostru de televiziue pune la dispoziția oamenilor telefonul poporului. 

Așteptăm mesajele dumneavoastră! Credeți că ne vor da judecătorii turul 2 înapoi?

Numărul de telefon al poporului este 0730 555 014.

Citeste in continuare

Evenimente

SE SCUMPESC DIN NOU TIGĂRILE. CÂT VA COSTA UN PACHET

Publicat

pe

Ţigările se scumpesc din nou, de lunea viitoare, când cel mai mare jucător de pe piaţă va adăuga un leu în plus la pachetul de țigări. Astfel, românii vor plăti pentru un pachet de țigări și 30 de lei.

De pe 27 ianuarie, al doilea producător de pe piaţă va majora preţurile cu 50 de bani și chiar 1 leu, în funcție de prețul actual.

Vorbim astfel despre a şaptea scumpire a țigărilor din ultimii doi ani. Cel mai câştigat în urma acestei decizii este statul, care adună mai mulţi bani din accize.

România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cei mai mulți fumători, în jur de 4,2 milioane, potrivit statisticilor europene. 

România: aceștia adoptă fumatul din ce în ce mai devreme, transformând țara noastră într-un lider european la consumul de tutun în rândul adolescenților. Aproximativ 34% din populația adultă fumează, iar procentul tinerilor fumători crește într-un ritm îngrijorător, atingând un nivel record de 48,3% la grupa de vârstă 15-24 de ani.

Mai mult, un studiu recent arată că un licean din șapte fumează în mod regulat, debutul acestui obicei nociv având loc, în medie, la vârsta de 15 ani. Spre deosebire de alte țări europene, unde legislația și programele de prevenire au dus la o scădere masivă a numărului de fumători, România continuă să se confrunte cu o tendință ascendentă.

Comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană, România se confruntă cu cea mai mare rată de creștere a numărului de tineri fumători. În state precum Finlanda, Norvegia sau Suedia, politicile restrictive și educația intensivă au redus semnificativ numărul de fumători tineri.

Sursa: Tabu.RO

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE