Incredibil! Deși a achitat o sumă colosală, România nu se află nici în catalogul expoziției și nici pe panourile de la World Travel Market

0
93

Deşi a achitat o sumă colosală, aproape un sfert de milion pentru standul de la la World Travel Market, România nu se află nici în catalogul expoziţiei şi nici pe panourile din târg, pentru că a plătit foarte târziu. 

„Luni am ratat o întâlnire importantă pentru că România nu figurează nici în catalogul expoziţiei şi pe niciun panou din târg. Anul trecut, în catalog era şi România, şi toate agenţiile din ţara noastră prezente la târg. Acum nu mai există”, spune pentru Profit.ro unul dintre expozanţi. 

Potrivit unui turoperator român, această situaţie a apărut pentru că Ministerul Turismului ar fi plătit costurile aferente prezenţei la târgul din Londra abia săptămâna trecută, când printurile şi panourile erau deja realizate. „Practic, plătind din vreme, celelalte ţări şi-au făcut întâlnirile cu mult timp înainte, dar noi nu am avut acces la sistemul lor online de meeting. Dacă am fi avut acces, am fi spus: «eu, agenţia X, sunt prezentă la standul României la nr. Y şi vă invit să ne vizitaţi şi să vă oferim etc. etc.» Cu trei zile înainte, când s-a plătit standul, întâlnirile reprezentanţilor celorlalte ţări erau deja aranjate. Un partener m-a sunat şi m-a întrebat:Unde eşti, că nu văd România în catalog?, iar altul nici măcar nu s-a mai obosit să mă sune când a constatat că nu suntem prezenţi pe listă. L-am sunat eu aseară la plecare şi mi-a zis: Păi n-am mai venit, că n-am văzut acolo că e ţara ta.”, a declarat un alt expozant. 

 

 

Nemulţumirile expozanţilor au fost justificate, mai ales că standul Românie nu a reuşit să se facă remarcat absolut deloc, acest lucru datorându-se în special din cauza lipsei de viziune. 

 „Noi, deşi suntem înaintea lor ca tradiţie şi experienţă, suntem în continuare un teren viran, o pârloagă care nu şi-a găsit identitatea. Pe pârloaga aceasta poate fi în viitor o costrucţie foarte frumoasă sau doar o groapă de gunoi. Dar după cum arată lucrurile aici, în târg, mă tem să nu ne îndreptăm spre ultima variantă. Am văzut aici oameni foarte trişti, oameni care exact ca acest teren viran, nu-şi văd viitorul. Toţi sunt într-o asemenea nebuloasă legislativă făcută de incoerenţii de la guvernare că nu ştiu ce îi aşteaptă, ce va fi mâine sau peste un an. Atunci normal că nu zâmbesc, nu sunt optimişti şi nu au nicio perspectivă”, a declarat un alt expozant. 

Lipsa de viziune şi de imaginaţie a celor din ministerul Turismului face ca standul României să pare o construcţie sărăcăcioasă, amenajată la repezeală, deşi acesta a costat mai mult de 200.000 de lire sterline, adică aproape un sfert de milion de euro, în aceşti bani fiind inclus costul de închiriere a spaţiului expoziţional de la organizatori şi construcţia standului. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here