Un alt TUN din bani publici în România

0
87

Patronul Amo Press Retail extrage sume mari de bani din firma aflată în insolvenţă, chiar de sub nasul unui lichidator. Nu a mai plătit de trei ani chiriile la Primărie pentru cele 65 de chioşcuri, dar Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu l-au scos de pe lista publică a datornicilor, Manuel Onofrei fiind prietenul lor de încredere, scrie publicaţia menţionată.

Amo Press Retail datorează la bugetul local 550.000 de lei, dar Chirica nu-i reziliază contractele, deşi are hotărâre definitivă. Ziarul lui Onofrei face cultul personalităţii lui Chirica.

Ultima oară când Primăria a dat publicităţii informaţiile, Amo Press Retail (APR), firma lui Manuel Onofrei, cu 65 de chioşcuri amplasate în oraş, avea datorii de peste 450.000 de lei la bugetul local, însemnând chirii neachitate şi penalităţi. Aceasta se întâmpla în decembrie 2017. Apoi, în ianuarie 2018, Amo Press şi-a cerut insolvenţa, iar din luna următoare şefii Primăriei au scos firma de pe lista datornicilor.

Publicaţia descrie Amo Press Retail ca fiind o firmă întreţinută de Primărie, din banii ieşenilor. În tot anul 2018 nu a mai achitat aproape nimic în contul chiriilor, suma e ţinută la secret de primarul Chirica, surse din interiorul firmei vorbind de maxim 4.000 de euro achitaţi în total, în zece luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here