S-a decis soarta Gabrielei Firea! Cu cine va fi înlocuită

0
90

 Gabriela Firea va fi schimbată de la şefia interimară a organizaţiei Bucureşti a partidului dar, cel mai probabil, nu va fi şi exclusă din cadrul formaţiunii.

Decizia va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEx), care a fost anunţat pentru luni la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Potrivit surselor citate, în locul lui Firea va fi instalat, conform dorinţei exprese a lui Liviu Dragnea, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. ”Mai mulţi lideri PSD au cerut ca Eugen Teodorovici să fie pus preşedinte interimar al PSD Bucureşti, dar Dragnea s-a opus. El l-a dorit pe Mutu în locul Gabrielei Firea”, au explicat surse din PSD pentru G4Media.ro.

O altă mutare care va fi făcută în cadrul CEx va fi promovarea lui Codrin Ștefănescu în funcţia de secretar general al partidului în locul lui Marian Neacşu, exclus din PSD, alături de Adrian Țuţuianu, după ce s-a răzvrătit împotriva lui Liviu Dragnea. Pe funcţia lăsată liberă de Ștefănescu, cea de secretar general adjunct, va fi promovat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, deciziile au fost luate duminică seară, într-o şedinţă informală pe care preşedintele PSD a avut-o cu fidelii săi din conducerea partidului.

Fost membru PDL, Gabriel Mutu a demisionat în 2010 din partidul condus la acea vreme de Emil Boc şi s-a înscris în PSD. Tocmai acesta a fost şi motivul, au mai explicat sursele citate, pentru care Dragnea l-a ales pe Mutu în detrimentul lui Teodorovici pentru conducerea PSD Bucureşti: actualul lider al PSD se cunoaşte cu primarul Sectorului 6 de pe vremea când amândoi erau în Partidul Democrat.

Mutu a fost ales primar al Sectorului 6 în 2016, după două mandate consecutive de senator: 2008 – 2012 şi 2012 – 2016. În 2009, Gabriel Mutu a urmat un curs de Siguranţă şi securitate naţională la Colegiul Naţional de Informaţii.

Nu se ştie deocamdată dacă la şedinţa CEx de luni va fi remaniat Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării – mână dreaptă a lui Liviu Dragnea pentru relaţia cu baronii locali. Penalizarea lui Stănescu este incertă, nefiind clar până în acest moment dacă liderul PSD a reuşit să strângă masa critică pentru schimbarea baronului de Olt, unul dintre cei mai vocali critici ai săi din interiorul partidului, alături de Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here