Înșelătorie fără margini! Zeci de șoferi români au fost păcăliți de o firmă din București

0
59

Cele mai multe dintre maşinile vândute de firma de leasing erau recuperate de la cei care nu-şi mai puteau plăti ratele.

„Vindem maşini rulate, cu un număr mic de kilometri”, este anunţul firmei.

În realitate, autoturismele pe care le vindeau aveau cifrele din bord măsluite. Patronii firmei au fost arestaţi, iar poliţiştii îi caută acum pe caută acum pe toţi cei care au cumpărat maşini de la aceştia.

Cumpărătorii au plătit bani mulţi şi au plecat cu maşini mai proaste decât credeau.

Cumpărătorii de bună credinţă veneau la firma de leasing pentru a cumpăra autoturisem bune şi mai ales cu kilometri reali. Tocmai aici a fost problema descoperită de poliţişti! Ei şi-au dat seama că în decursul timpului nu mai puţin de 40 de persoane au fost înşelate în acest fel.

“După ce autoturismele erau recuperate de la utilizatori, cei care nu achitau contravaloarea ratelor lunare, sistemul informatic ar fi fost modificat, iar autoturismele ar fi fost vândute la o valoare mult mai mare decât cea reală”, spune Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

„Nu neapărat compania a intervenit asupra rulajului, ci înainte, vechiul proprietar pentru a vinde autoturismul recurgea la aceste metode”, explică reprezentantul firmei, conform Digi24.

Specialiştii spun că astfel de intervenţii pot fi depistate înainte de a parafa tranzacţia.

„Din păcate se fac! Schimbările astea de kilometraj şi trebuie să fim foarte atenţi. Una dintre posibilităţile de a da kilometrajul înapoi este aceea cu testerul, a doua variantă ar fi cea de schimbare a întregului bord”, spune Viorel Segiu, mecanic auto.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here