Un mare producător auto renunță la motoarele DIESEL. Va fabrica doar hibride și electrice

0
105

Honda va renunţa la motorizările diesel în Europa până în 2021, urmând să se concentreze pe propulsia electrică şi hibridă. Japonezii spun că actuala generaţie Honda Civic va fi ultimul model cu motoare pe motorină.

Generaţia 2018 a celui mai vândut SUV din gama Honda, CR-V, nu mai dispune în prezent de o versiune diesel, iar această mutare este doar începutul dintr-un plan mai complex al constructorului japonez de a elimina diesel-urile din gama europeană.

Unul dintre oficialii Honda a anunţat că dieselul va fi eliminat în cel mult 3 ani din oferta europeană a celor de la Honda. Dave Hodgetts, managing director pentru Honda în Marea Britanie, susţine că acest lucru se va întâmpla după înlocuirea actualei generaţii Honda Civic.

“De acum înainte, fiecare model nou pe care îl vom lansa nu va mai avea motoare diesel,” a spus Hodgetts. În schimb, noile modele Honda vor avea “cel puţin o versiune electrificată”.

Planul Honda este ca, până în 2025, peste 60% din vânzările europene să fie asigurate de modele electrificate. Japonezii se aşteaptă ca hibridul CR-V să reprezinte jumătate din totalul de 60.000 de unităţi vândute anual în Europa.

Sursa: automarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here