Creștere record! Una dintre cele mai puternice țări din Europa mărește cu 22% salariul minim

0
72

Spania, cea de-a patra economie europeană, a anunţat că va majora salariul minim de anul viitor cu 22%. Ar fi cea mai importantă majorare din ultimele patru decenii.

 Angajaţii spanioli ar urma astfel să primească un salariu minim de 900 de euro pe lună, potrivit propunerii premierul Pedro Sanchez. Măsura face parte din eforturile prim ministrului socialist, care guvernează fără o majoritate, de a obţine suficient sprijin pentru adoptarea în Parlament a proiectului de buget pe 2019.

Potrivit proiectului de buget publicat la începutul lui octombrie, măsura va costa 340 milioane de euro. Propunerea a fost dur criticată de opoziţia de dreapta, însă a fost susţinută de stînga radicală, fix sprijinul de care are nevoie guvernul pentru proiecte propuse în Parlament.

Guvernul de la Madrid ar urma să aprobe prin decret această creştere într-o şedinţă care va avea loc pe 21 decembrie, la Barcelona. Economia spaniolă a intrat în cel de-al cincilea an de expansiune, rezistînd şocurilor externe şi turbulenţelor politice, spre deosebire de Franţa. Spania ar urma să înregistreze anul acesta o creştere economică de 2,6% şi de 2,3% în 2019, peste media Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here