EXCLUSIV. Compania care a spus ”pas” licitațiilor de stat. ”Nu sunt corect organizate, participăm doar la licitații internaționale”

0
147

Unul din fondatorii companiei, Alexandru Lăpuşan, a declarat pentru Capital că a decis să nu participe la licitaţiile organizate de instituţiile de stat, din cauză că, intenţionat sau nu, nu sunt bine organizate şi că se orientează spre licitaţiile din alte state europene.

”Am înfiinţat un departament de licitaţii internaţionale şi de granturi europene. Noi nu vom participa la licitaţiile organizate de instituţiile de stat româneşti, din motive pe care le ştim cu toţii. Pentru că nu sunt bine făcute caietele de sarcini, fie din lipsă de ştiinţă dar de multe ori cu bună ştiinţă. Prin urmare, e greu să fii competitiv acolo şi să câştige cel mai bun, iar instituţia publică să beneficieze de un produs de calitate. Rezultatele le vedem, e mai greu să vezi un site, un produs, o platformă a unei instituţii de stat care să fie la un nivel decent”, a declarat pentru Capital Alexandru Lăpuşan, director general şi co-fondator Zitec, companie românească specializată în dezvoltarea de soluţii, servicii şi produse tehnologice personalizate.

Firma se focusează astfel pe licitaţiile din Marea Britanie sau Malta.

”În afară, licitaţiile sunt făcute de profesionişti care ştiu să aprecieze produsul bun şi noi am şi câştigat licitaţii în afara ţării, de exemplu la sistemul naţional de sănătate din Anglia, am câştigat granturi pentru măsurarea calităţii vieţii, de exemplu. Prin urmare, avem deja rezultate, dar suntem la început de drum, mai ales că acelea nu sunt tipuri de contracte care să se încheie în cinci luni, uneori nici în şase luni”, a precizat Alexandru Lăpuşan.

De asemenea, acesta vorbeşte şi de un dezechilibru din sectorul IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here