Economiștii Goldman Sachs spun că riscurile unei recesiuni cresc odată cu intensificarea războiului comercial – Finante & Banci

0
78

Economiștii Goldman Sachs Group Inc. sunt tot mai îngrijorați cu privire la riscul producerii unei recesiuni în SUA, pe măsură ce războiul comercial cu China se intensifică, scrie Bloomberg. Banca de investiții americană spune că nu se mai așteaptă la un acord comercial înainte de alegerile prezidențiale din 2020 și a redus prognoza de creștere pentru ultimul trimestru din acest an cu 0,2 puncte procentuale (până la 1,8%), estimând o reducere a cheltuielilor și investițiilor din partea companiilor.

„Temerile că războiul comercial va declanșa o recesiune sunt în crește”, au spus economiștii Goldman Sachs într-o analiză, adăugând că „am mărit estimările privind impactul războiului comercial”.

După ce președintele Donald Trump a amenințat că va aplica noi tarife Chinei acum două săptămâni, Beijingul a răspuns în 5 august, prin stoparea importurilor unor produse americane și permițând yuanului să scadă la cel mai slab nivel din 2008. Administrația Trump a acuzat imediat China că este un manipulator valutar.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA și consilier economic al Casei Albe a declarat săptămâna trecută că tensiunile comerciale crescânde riscă să ducă economia mondială spre prima recesiune din ultimul deceniu, investitorii solicitând politicienilor și bancherilor centrali să acționeze rapid pentru a schimba această tendință.

Riscul de recesiune în SUA este „mult mai mare decât trebuie și mult mai mare decât era acum două luni”, a spus el pentru Bloomberg Television. „De multe ori poți să te joci cu focul și să nu ți se întâmple nimic neplăcut. Dar dacă o faci prea mult timp, până la urmă te alegi cu arsuri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here