Connect with us

Evenimente

Deficitele sunt de pe vremea PDL şi erau duble/. Deci asta cu deficitele este marotă pentru cretini.

Publicat

pe

(Preluare FLUX 24):

Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În țara în care dobânzile și comisioanele la credite bancare reprezintă coșmarul celor mai multe dintre familiile tinere, la doar 31 de ani,Costel Alexe a cumpărat de la Banca Carpatica un apartament în rate cu dobândă și comisioane zero. Actualul ministru, un simplu parlamentar la data semnării tranzacției, nu a menționat datoria către bancă în nici una dintre declarațiile de avere depuse de către acesta din 2014 și până în prezent, scrie 7 Iași.

DEZVĂLUIRILE 7 IAȘI:

Costel Alexe este unicul proprietar al apartamentului din strada Ion Creangă  nr.53 deși era căsătorit atunci când l-a achiziționat. Asta deoarece Alexe și soția sa au convenit să dețină proprietățile ”sub regimul separației de bunuri”.

Pentru achiziționarea acestui apartament Alexe a încheiat cu Banca Comercială Carpatica un contract de vânzare-cumpărare foarte ”interesant” în condiții extrem de avantajoase. Astfel, conform contractului de vânzare-cumpărare valoarea apartementului este de 211.700 lei, sumă pe care Alexe o plătește în rate începând cu data de 29 august ziua încheierii contractului și până în 31 iulie 2024. Rezultă un număr de 120 de rate lunare fiecare în sumă de 1.784 lei.

În contractul de vânzare-cumpărare se precizează clar că banca nu percepe nici un fel de dobândă pentru suma de 211.700 lei, reprezentând contravaloarea apartamentului. ”Transferul proprietății de la Banca Comercială Carpatica către Alexe Costel are loc astăzi data semnării contractului. Subscrisa declar că prețul stabilit nu este purtător de dobânzi”, se arată în contractul de vânzare-cumpărare.

Ratele și datoria nu apar în declarațiile de avere

Deși prin respectivul contract, Alexe se obligă să achite lunar o rată de 1.784 lei această obligație financiară nu este trecută în declarațiile de avere completate în ultimul an de deputatul PNL. Asta în condițiile în care Legea îi obligă pe demnitari să declare, toate ”datoriile, debitele, ipotecile” a căror valoare însumată depășește 5.000 euro.

În declarațiile de avere mai sunt menționate alte două apartamente din municipiul Iași și patru terenuri suficient de valoaroase în Bârnova. Toate aceste bunuri au fost achiziționate de când Costel Alexe a intrat în politică. Demn de menționat în acest context este faptul că prin intermediul unei fundații, familia deputatului a obținut o finanțare europeană de peste 350.000 euro printr-un program gestionat de Ministerul Mediului, pentru a proteja trei vipere în comuna Rediu, județul Iași și multă lume se întreabă pe ce s-au dus banii. Deputatul Costel Alexe nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.

A distrus apartamentul vecinului, dar nu l-a despăgubit

Culmea ironiei, Costel Alexe, ieșeanul care a preluat ministerul ce are misiunea de a lupta împotriva calamităților naturale cum sunt inundațiile a fost dat în judecată pentru despăgubiri deoarece și-a inundat vecinul. Mai exact, cererea de chemare în judecată a fost formulată de Omniasig Vienna Insurance Group SRL, reprezentată de Omniasig Vig SA, firma de asigurări care l-a despăgubit pe vecinul al cărui apartament a fost afectat de o inundație care s-a produs în apartamentul proprietatea lui Costel Alexe.

Astfel, Costel Alexe a cumpărat pe data de 29 august 2014 un apartament de 68 mp, cu trei camere, la etajul 2 al blocului T3 de pe strada Ion Creangă nr.53. Inundația s-a produs în data de 24 mai 2016 in intervalul orar 12.00-13.00, dupa ce s-a spart un racord de la filtrul de apă montat sub chiuveta de la bucătăria apartamentului lui Costel Alexe.

”În fapt, în data de 24 mai 2016, în intervalul orar 12.00-13.00 la adresa din Iași, strada Ion Creangă nr.53, bloc T3 etaj 1, ap.8 proprietatea lui Goriuc Florin George, s-a produs o inundație datorită ruperii unei conexiuni la filtrul de apă de sub chiuveta bucătăriei apartamentului de la etajul superior, respectiv apartamentul proprietatea Alexe Costel”, se arată în cererea de chemare in judecată.

Nu a vrut să-și despăgubească vecinul

Apartamentul inundat era asigurat la Omniasig, care a și întocmit dosarul de daune în urma unei cereri formulate de păgubit, Florin George Goriuc, care nu a reușit să-și recupereze prejudiciul de la actualul ministru al Mediului. ”La momentul producerii daunelor, apartamentul nr.12 era asigurat la societatea subscrisa. Întrucât s-a produs riscul asigurat, s-a constiuit dosarul de daună. Având în vedere cererea de despăgubire formulată de către persoana despăgubită, subscrisa am evaluat pagubele suferite și am despăgubit asiguratul in data de 26.06.2017 cu suma de 2.798,60 lei”, a mai arătat Omniasig. Acum, firma de asigurări îi cere lui Alexe să-i achite contravaloarea despăgubirilor plătite pentru apartamentul inundat și dobânzile legale.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending