Connect with us

Stiri economice

VIDEO Motorola readuce pe piața RAZR, unul dintre cele mai populare telefoane din anii 2000. Acum are ecran flexibil, rulează Android 9 și costă 1700 de euro – Gadget

Publicat

pe

Motorola a readus pe piață o versiune ultra-modernă a RAZR, telefon care acum 15 ani era un simbol fashion și a definit o parte din cultura pop. Pentru mulți, RAZR a fost primul telefon mobil, dar versiunea de acum nu are cum să facă volume mari. Noul Motorola RAZR este primul smartphone cu display flexibil, de tip clamshell, care se pliază complet. Motorola Mobility a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2015.

Specificații

Procesor: Snapdragon 710
Memrorie RAM: 6GB
Memorie internă: 128 GB
Ecran principal: 6.2-inci P-OLED (2142 x 876), flexibil
Ecran secundar: 2.7-inci Quick View (800 x 600)
Cameră principală: 16MP, f/1.7 și mod Night Vision
Cameră internă: 5MP
Baterie: 2510 mAh

Sistem de operare Android 9 Pie

Telefonul are USB-C și senzor de amprentă. Greutatea este 205 grame. Modul de deschidere este cu totul special față de alte modele flexibile, iar presa internațională s-a arătat impresionantă de cum merge smartphone-ul și de cât de performant este.

Noul RAZR nu este o reinterpretare în stilul Nokia 3310 sau 2720, ci este o transformare totală, fiind vorba de un telefon ultramodern. Marele minus ține de prețul foarte mare de 1.700 euro.

RAZR vine echipat cu un display Flex View de 6,2 inci, cu raport de aspect 21:9. Display-ul secundar Quick View interactiv extern de 2,7 inci este destinat unei interacțiuni rapide, direct din mers, El permite apelarea unor contacte, răspuns la mesaje, plăți rapide, control pentru muzică, utilizarea Google Assistant și accesarea setărilor personalizate, dar și posibilitatea de a face selfie-uri, toate acestea fără a fi necesară deschiderea clapetei telefonului.

”Motorola a dorit să înțeleagă modul în care ecranele flexibile pot îmbunătăți felul în care utilizatorii folosesc smartphone-urile, astfel că a dezvoltat și testat peste 20 de prototipuri diferite pe parcursul întregului proces de cercetare a comportamentului consumatorilor. Design-ul de tip clamshell s-a dovedit a fi soluția perfectă, pentru că rezolvă problema portabilității fără a compromite experiența de utilizare a unui ecran mare”, spune compania.

Compania explică faptul că a fost conceput în premieră un mecanism de balama patentat, fără spații, datorită căruia ambele părți ale display-ului flexibil personalizat din polimer rămân la același nivel când telefonul este închis. În plus, antenele au fost reproiectate pentru a încapea într-un spațiu de două ori mai mic decât cel disponibil la smartphone-urile de azi, iar dispozitivul a fost acoperit astfel încât să ofere rezistență la apă și protecție împotriva stropilor.

Noul motorola RAZR va fi pus în vânzare pe câteva piețe din Europa începând cu luna decembrie, la prețul recomandat de 1.699 euro.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Un mare producător de zahăr din România CONCEDIAZĂ zeci de angajați. Ce ofertă li s-a făcut oamenilor?

Publicat

pe

Agrana România, unul dintre cei mai mari producători de zahăr de pe piața locală, va disponibiliza zeci de angajași de la Fabrica din Buzău, până la finele anului. Decizia companiei austriece a fost luată la câteva luni după oprirea procesului de rafinare.

Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de oameni, potrivit regulile privind concedierea colectivă.

„Începând cu 10 decembrie, 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat directorul AJOFM Buzău pentru presa locală.

Acesta a precizat că în total sunt în jur de 350 de persoane angajate şi din acest grup, 55 de salariaţi sunt concediaţi, „în niciun caz nu reiese că s-ar închide fabrica”. nici că va fi relocată

Citeste in continuare

Evenimente

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european. Sindicaliștii cer guvernului măsuri de urgență

Publicat

pe

Este scandal uriaș pe implementarea salariului european în țara noastră. Sindicaliștii cer de urgență Guvernului să stabilească mecanismul de creștere al venitului și cer să fie respectate prevederile directivei, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit calculelor făcute de sindicate, venitul brut ar trebui să ajungă la 4.300 de lei, însă simulările de până acum arată că salariul va ajunge la 4.100 de lei brut ceea ce înseamnă un salariu net de puțin peste 2.400 de lei.

Miercuri, sindicatele și patronatele discută cu premierul despre venit, iar sindicaliștii cer ca formula de calcul să fie bazată pe date efective și nu pe prognoze.

Mai mult, directiva spune că salariul minim se va raporta la jumătate din salariul mediu. Ultimele date publicate de INS arată că în luna august salariul mediu a scăzut.

Citeste in continuare

Evenimente

Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun?

Publicat

pe

Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.

În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun.

Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „Prime de Crăciun și de vacanță” sau uneori „al 13-lea și al 14-lea salariu”, scrie BZI.

Alte țări UE care le oferă bonusuri angajaților se află Portugalia, Spania, Grecia, Austria și Italia.

Unele companii împart cele două plăți speciale pe cursul anului, la fiecare trei luni, adică de patru ori pe an. 

Citeste in continuare

Trending