Potrivit unui comunicat ANI din mai 2015, a fost constatată starea de incompatibilitate în cazul lui Stănică deoarece în perioada 13 noiembrie 2009 – 27 iunie 2012, a deținut și calitatea de membru în Consiliul de Supravegehere al Fondului Român de Contragarantare S.A pe lângă cea de vicepreședinte al Institutului Național de Statistică. Acesta a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al INS pe 5 iulie 2012. Mai exact, a deținut funcția de Vicepreședinte al Institutului Național de Statistică, cu rang de de Subsecretar de stat, în perioada 02 noiembrie 2005 – 05 iulie 2012.
Potrivit ANI, Stănică ar fi încălcat „dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat […] sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i”, coroborat cu dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de deminitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit”.
ANI mai arăta în acel comunicat că „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului„.
HotNews.ro a solicitat un punct de vedere Guvernului pe acest subiect.