Statele Unite au fost eliminate de pe lista țărilor sigure! Ce li se va întâmpla celor care vin din SUA – Capital

0
194

Guvernele țărilor membre ale Uniunii Europene au convenit, luni, să elimine SUA, Israel, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo și Liban de pe lista țărilor sigure pentru călătorii. Prin urmare, vizitatorii din aceste țări vor avea restricții de circulație – vor putea intra pe teritoriu european doar cu test Covid sau vor trebui să stea în carantină.

Lista este menită să unifice regulile de călătorie în blocul european, deşi nu este obligatorie pentru statele individuale ale UE, care sunt libere să-şi stabilească propriile politici la frontiere.

Măsura este instituită pentru a preveni transmiterea variantei Delta în condițiile în care în SUA și în alte țări numărul de cazuri noi a crescut puternic în ultima perioadă.

Cazurile de COVID cresc dramatic în SUA

În ultima lună, numărul deceselor de Covid din SUA a crescut dramatic, ajungând la o medie de 769 pe zi, cea mai ridicată de la mijlocul lunii aprilie.

Administrația Biden a confirmat, pe 17 august, că va extinde obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane, trenuri, autobuze și la aeroporturi și gări până la mijlocul lui ianuarie 2022.

La fel ca în multe alte țări, situația s-a înrăutățit puternic în ultima perioadă din cauza circulației variantei Delta, extrem de contagioasă. SUA se menține țara cu cel mai ridicat bilanț al deceselor din cauza Covid din lume – aproximativ 623.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în țară.

Oficialii americani încearcă să grăbească eforturile de vaccinare în fața amenințării variantei Delta, iar unele companii impun angajaților obligativitatea vaccinării.

Spitalele americane sunt din nou pline de noi pacienți Covid – numărul spitalizărilor a crescut cu 70% în ultima lună, iar cazurile noi raportate au sărit de 100.000 în media ultimelor zile.

Sudul SUA este epicentrul celui mai nou focar, Florida raportând un record de 26.000 de cazuri în prima jumătate a lunii august,  conform CDC. Numărul copiilor spitalizați crește, de asemenea, fapt ce demonstrează virulența mutației Delta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here