Dacă virusul găseşte un teren prielnic – Capital

0
17

Raed Arafat avertizează cu privire la valul cinci al pandemiei: Dacă virusul găseşte un teren prielnic

Aflat la Digi 24,  șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că dacă lumea nu se vaccinează există riscul apariției unor noi variante.

”Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Posibilitatea unui val 5 al pandemiei nu este exclusă

Secretarul de stat în MAI a mai fost întrebat dacă am putea avea parte de un val cinci al pandemiei. Acesta a răspuns că dacă oamenii nu se vaccinează și apar alte variante ale virusului, nu este exclus ca acest lucru să se întâmple.

”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal”, spune acesta.

Raed Arafat: Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%

În ceea ce privește media de vaccinare, șeful DSU a spus că în Europa este de 45 de procente, în timp cea din România este de aproape 30 de procente.

”Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială – care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a afirmat Raed Arafat.

Raed Arafat a ținut să precizeze pentru persoanele care cred în teoriile conspirației și în informațiile luate de pe internet că dacă ar fi fost probleme cu vaccinurile, acestea ar fi apărut deja.

”Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează  complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai afirmat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here