Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi în fiecare zi? Care sunt efectele secundare – Capital

0
80

Consumul de usturoi oferă o serie de beneficii potențiale pentru sănătate. De-a lungul istoriei sale îndelungate, usturoiul a fost folosit pentru proprietățile sale medicinale, potrivit experților de la Healthline.

În primul rând, multe studii sugerează că consumul de usturoi poate îmbunătăți imunitatea. Acest lucru se datorează proprietăților antioxidante ale usturoiului, care sunt eliberate prin compuși de sulf atunci când usturoiul crud este tocat sau zdrobit.

Totodată, cercetările sugerează că usturoiul poate sprijini, de asemenea, sănătatea inimii și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Studiile pe animale au arătat că usturoiul are o serie de proprietăți care susțin sănătatea creierului.

Astfel, consumul de usturoi în fiecare zi ar putea contribui la îmbunătățirea memoriei. În același timp, consumul de usturoi poate sprijini sănătatea oaselor, el având conținut scăzut de calorii, dar multe vitamine și minerale.

În ceea ce privește cantitatea de usturoi care poate fi consumată, Healthline scrie că deși încă nu există recomandări medicale oficiale, studiile au sugerat că  un consumu de unul până la doi căței de usturoi în fiecare zi ar putea oferi beneficii pentru sănătate.

Efecte secundare ale consumului zilnic de usturoi

În ciuda beneficiilor pe care le oferă, experții medicali de la Institutul Național de Sănătate (NIH) subliniază că există unele riscuri și efecte secundare potențiale, care trebuie luate în considerare.

În cazul usturoiului usturoiului crud, unele efecte secundare sunt respirația mirositoare și mirosul corpului, arsuri la stomac sau stomac deranjat. De asemenea, unele persoane pot fi alergice la usturoi. Cele mai frecvente simptome ale alergiei sunt astmul și dermatita de contact, potrivit NY Allergy & Sinus Centers.

În ceea ce privește ingerarea suplimentelor de usturoi, experții NIH afirmă că acestea ar putea provoca sângerări interne. Mai exact, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală, sau care uremează să o facă trebuie să discute cu medicul dacă au voie să consume usturoi înainte și după.  Totodată, sursa citată avertizează că suplimentele de usturoi ar putea interfera cu eficacitatea anumitor medicamente.

Totuși, cercetările actuale sugerează că usturoiul este sigur și benefic pentru sănătatea oricui, atât timp cât este consumat în cantități modeste. Pe de altă parte, fiecare corp este diferit, iar persoanele care nu se simt prea bine după ce îl consumă trebuie să consulte un specialist, care poate oferi o altă alternativă la fel de benefică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here