Angela Merkel a făcut anunțul care pune Europa pe jar. Tot continentul se zguduie din temelii – Capital

0
258

Cancelarul german Angela Merkel a lansat un avertisment fără precedent. Semnalul acesteia vine într-un moment în care ea urmează să renunţe la rolul de cancelar după 16 ani, odată cu formarea unui nou guvern german,

Merkel a vorbit, în cadrul unei ceremonii la Madrid, cu privire la divizarea forţelor în Uniunea Europeană. Oficialul german a cerut mai multă unitate pe continent, relatează Reuters.

”Să nu ne păcălim singuri: forţe centrifuge lucrează în UE de câţiva ani”, a declarat Merkel. Ea a făcut această afirmație după ce a primit premiul european ”Carol al V-lea”. Potrivit cancelarului german, astfel de puteri care divizează apar atunci când UE nu îşi îndeplineşte promisiunile şi se permite ca diferenţele economice şi sociale să crească prea mult.

„Europa este atât de puternică pe cât este de unită”, a spus Angela Merkel. Cancelarul Germaniei a susținut că UE va avea probleme dacă interesele naţionale vor fi puse mai presus de succesul reciproc.

Merkel: Unitatea este importantă în lupta cu puterile din afara UE

Curtea Consituţională a Poloniei a contestat recent primatul dreptului UE, alimentând discuţii că Polonia ar putea părăsi într-o zi blocul Celor 27.

Unitatea este, de asemenea, importantă în lupta cu puterile din afara UE, a subliniat Merkel. ”Modul cum tratăm ascensiunea Chinei ca putere economică, politică şi militară … depinde foarte mult dacă Europa vorbeşte într-adevăr cu o singură voce”, a conchis cancelarul german Angela Merkel.

De altfel, în urmă cu câteva zile, într-un ultim discurs, Merkel a vorbit cu ocazia aniversării a 31 de ani de la reunificarea Germaniei. Ea le-a cerut compatrioţilor săi să susţină un viitor comun, bazat pe diversitate, revenind la poziţia sa din 2015, când a decis să primească un milion de refugiaţi în Germania.

Libertăţile care au venit odată cu reunificarea ţării, în urmî cu 31 de ani, au adus “atât de multe oportunităţi” pentru oamenii din fostul est comunist, unde a crescut ea, dar că mulţi dintre ei s-au trezit “într-o fundătură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here