Informația zilei despre pensii! Bucurie mare pentru milioane de pensionari. S-a stabilit chiar astăzi – Capital

0
84

Subiectul majorării pensiilor revine în actualitate în România, odată cu negocierile dintre PNL şi PSD pentru formarea noului Guvern! Este o veste excelentă pentru milioane de bătrâni, nemulţumiţi de nivelul mult prea mic al pensiilor pe care le primesc lună de lună.

Informaţia momentului despre pensii! Bătrânii ar putea beneficia de o majorare de 7 procente

După discuţiile de duminică, Florin Cîţu, preşedintele PNL, le-a dat speranţe pensionarilor că ar putea avea loc o creştere a pensiilor cu 7%. Totuşi, liderul liberal a subliniat că trebuie neapărat calculat impactul bugetar, pentru a vedea “cât ne putem permite”.

Florin Cîţu a mai transmis că va exista şi o creştere la nivelul alocaţiilor, dar şi a investiţiilor din România. În cazul alocaţiilor, legea în vigoare trebuie mai întâi să sufere câteva modificări.

“Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile şi investiţiile.

Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat de o creştere de 7%, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite.

La alocaţii rămâne legea în vigoare, cu câteva modificări”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, potrivit News.ro.

De la ce dată cresc alocaţiile? Florin Cîţu insistă pe calcularea impactului bugetar

În cazul alocaţiilor, majorările vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2022, a adăugat premierul interimar.

Florin Cîţu a mai transmis că trebuie calculat întâi impactul bugetar, iar apoi guvernanţii vor reveni cu toate detaliile şi vor arăta dacă procentele de majorare despre care se vorbeşte în acest moment vor rămâne bătute în cuie sau se vor modifica.

“De la 1 ianuarie, bineînţeles, dar repet, haideţi întâi să vedem impactul şi apoi să venim cu ele în detaliu să vi le arătăm, pentru că în funcţie de impactul pe care îl vom calcula, după discuţia de astăzi, putem să venim şi să spunem dacă rămân procentele pe care le-am agreat azi aici sau se modifică”, a mai precizat preşedintele Partidului Naţional Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here