Germania este într-o situație fără precedent! Decizia tranșantă care se pregătește chiar acum la Berlin – Capital

0
135

Germania trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ca urmare a numărului mare de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, dar şi a deceselor raportate.

Germanii s-ar putea reîntoarce în masă la munca de acasă

În acest context, în încercarea de a opri un nou val al pandemiei de COVID-19, Germania ar putea impune o reîntoarcere în masă la telemuncă, se arată într-un proiect de lege.

Regula privind telemunca a fost ridicată de către autorităţile de la Berlin în luna iulie a acestui an, transmite agenţia DPA.

Potrivit proiectului de revenire la telemuncă, angajatorii germani vor fi obligaţi să ofere posibilitatea de a lucra de la domiciliu în absenţa unui “motiv profesional imperios” de a veni la birou.

De asemenea, orice persoană care se va deplasa la birou va fi obligată să arate că este vaccinată sau să prezinte un test negativ.

Proiectul de lege ar urma să fie prezentat pentru aprobare în camera inferioară a Parlamentului joi, înainte de a fi aprobat de camera superioară vineri.

Record privind rata de contaminare cu COVID în Germania, înregistrat duminică

Rata de contaminare a atins duminică, 14 noiembrie un nou record în Germania, cea mai populată ţară din Europa, potrivit agenţiei sanitare Robert Koch Institute (RKI). Este vorba despre 289 de cazuri la 100.000 de persoane.

Cazurile zilnice şi decesele provocate de noul coronavirus au crescut considerabil de la mijlocul lui octombrie, în condiţiile în care în Germania rata de vaccinare depăşeşte abia 67%.

“Valul următor va eclipsa toate valurile precedente”, este de părere Michael Kretschmer, premierul landului Saxonia, regiune care se află printre cele mai afectate din Germania în prezent.

Presa germană mai scrie că Guvernul federal de la Berlin intenţionează să impună şi alte restricţii, precum permiterea accesului la unele evenimente doar persoanelor vaccinate sau celor care au trecut prin boală şi pot face dovada unui test negativ.

Angela Merkel: Dacă luptăm împreună, ne putem salva ţara în această iarnă

„Dacă luptăm împreună, dacă ne gândim să ne protejăm şi să avem grijă de ceilalţi, ne putem salva ţara în această iarnă. Vaccinarea completă este şansa reală de a întrerupe valul sever de toamnă şi iarnă al pandemiei”, a transmis cancelarul Angela Merkel, în acest context.

Angela Merkel este îngrijorată de numărul mare de persoane aflate la Terapie Intensivă şi de creşterea numărului de decese, în special în regiunile cu rate scăzute de vaccinare.

“Ne aşteaptă săptămâni dificile şi puteţi vedea că sunt foarte îngrijorată. (…) Îi rog urgent pe toţi cei care încă nu s-au vaccinat: vă rog, mai gândiţi-vă!”, a fost apelul cancelarului german către toţi cetăţenii germani nevaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here