Am aflat cu profundă tristeţe vestea – Capital

0
49

Doliu uriaș! Un renumit om politic s-a stins din viață. Descoperirile sale au fost revoluționare

Richard Leakey, paleoantropolog kenyan de reputaţie mondială şi om politic, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 77 de ani, a anunţat preşedinţia kenyană, transmite AFP.

”În această după-amiază, am aflat cu profundă tristeţe vestea decesului dr. Richard Erskine Frere Leakey, fostul şef al Serviciului public din Kenya”, a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, într-un comunicat emis duminică seara.

Richard Leakey, al doilea din cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, amândoi paleontologi şi arheologi, s-a făcut cunoscut prin aducerea la lumină a unor indicii care au ajutat la dovedirea evoluţiei omenirii în Africa.

Nu a avut studii oficiale de arheologie, dar a condus expediţii în anii 1970 care au permis descoperiri revoluţionare despre primele fosile hominide.

Care a fost cea mai celebră descoperire a sa

Descoperirea sa cea mai celebră datează din 1984, în timpul unor prospecţiuni la lacul Turkana, în Kenya, unde a adus la lumină un schelet aproape complet de Homo erectus, ce a primit numele de ‘băiatul din Turkana’.

În 1989 a fost solicitat de preşedintele de atunci, Daniel arap Moi, să preia conducerea Serviciului kenyan al vieţii sălbatice (KWS), funcţie din care a purtat o campanie viguroasă împotriva braconajului de fildeş de elefanţi.

Richard Leakey a suferit un grav accident aviatic

În 1993 s-a prăbuşit cu micul său avion Cessna în Valea Riftului, în Kenya, accident în care şi-a pierdut ambele picioare.

Richard Leakey a avut şi o carieră politică, conducând mai multe instituţii ale societăţii civile şi aflându-se pentru scurt timp în fruntea Serviciului civil kenyan.

În 2015, în ciuda unei sănătăţi fragile, şi-a asumat din noua conducerea KWS pentru un mandat de trei ani, la solicitarea preşedintelui Kenyatta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here