E un experiment de infectare în masă – Capital

0
50

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul Octavian Jurma a catalogat decizia autorităților de a redeschide școlile după 3 ianuari drept una ”dezolantă”. El susține că acesta este timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron, astfel încât, după petrecrile de Revelion, noua variantă a virusului se va răspândi foarte ușor în școli, iar ulterior la biserici sau la birouri.

Medicul a mai subliniat faptul că acest lucru este practic ”un experiment de infectare în masă” și totodată ”demolarea controlată a sistemului medical”, România urmând să se confrunte cu o explozie de infectări.

„Se deschid școlile în format fizic în România la trei zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă…

Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli…

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Octavian Jurma pe pagina de Facebook.

Valul 5 al pandemiei începe mai devreme

Totodată, medicul a criticat aspru mai multe decizii, în opinia sa, greșite, luate de către autorități. Printre ele se numără deschiderea școlilor, dar și relaxarea măsurilor înainte de sărbătorile de iarnă.

„Dintre cei trei factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la trei zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o, este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice, ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie”, a adăugat Octavian Jurma.

În concluzie, medicul susține că debutul oficial al valului 5 este data de 1 ianuarie. El a adăugat că varianta Omicron ar urma să devină dominantă până la finalul săptămânii, amintind totodată de creșterea numărului de infectări din ultimele zile.

Octavian Jurma a mai menționat că valul 5 a venit mult mai devreme decât INSP se aștepta, tocmai din cauza măsurilor de relaxare adoptate de autorități înainte de Crăciun și de Revelion.

„Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022… Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni… De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2.500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)…

Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape două săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic”, a explicat specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here