Enel ar putea să-și vândă operațiunile din Peru. Ce sumă se vehiculează

0
85

Enel SpA ia în considerare vânzarea operaţiunilor sale din Peru, în cadrul eforturilor de a-şi reduce datoriile şi a finanţa noi investiţii, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

EnelFoto: DreamsTime / Rafael Henrique

Cea mai mare companie italiană de utilităţi lucrează cu consilierii asupra potenţialei vânzări, care ar putea fi evaluată la aproximativ cinci miliarde de dolari, iar tranzacţia a atras deja interesul preliminar din partea unor investitori strategici şi a unor fonduri de investiţii, susţin sursele.

Vineri, acţiunile Enel înregistrau un avans de 2,7% la Bursa de la Milano, capitalizarea bursieră a companiei fiind evaluată la 52,2 miliarde de euro (54,2 miliarde de dolari).

Enel, care recent şi-a redus ţinta de profit pentru 2022 în contextul crizei energetice globale, analizează noi vânzări de active din afara Italiei, în ideea de a-şi reduce datoriile şi a putea finanţa noi investiţii, a anunţat Bloomberg la începutul acestei luni.

Planul ar putea include vânzarea de participaţii în ţări precum România, Grecia, Australia şi Columbia, au adăugat sursele.

În primele nouă luni din 2022, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) al subsidiarei Enel din Peru s-a situat la 465 milioane de euro, mai puţin de 4% din totalul grupului, de aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Intenţia de vânzare a afacerii din Peru ar urma să fie anunţată în 22 noiembrie de directorul general al Enel, Francesco Starace, la prezentarea planului de afaceri al companiei pentru perioada 2023-2025, susţin sursele. Acestea adaugă că discuţiile sunt în derulare şi nu este sigur că ele vor avea ca rezultat o tranzacţie.

Un reprezentat al Enel nu a dorit să comenteze informaţia.

Grupul italian a anunţat deja vânzări de active cu un impact estimat de aproape patru miliarde de euro asupra datoriilor grupului. Tranzacţiile anunţate până acum includ vânzarea întregii participaţii la divizia din Rusia, precum şi vânzări de active în Brazilia şi Chile. (Agerpres)

(Sursă foto ©Rafael Henrique|Dreamstime.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here