​Michelin își vinde operațiunile din Rusia

0
95

Grupul Michelin a anunțat vineri că și-a vândut activitățile din Rusia către grupul rus Power International Tires LLC, potrivit AFP.

Anvelopa MichelinFoto: Michelin

Într-un comunicat de presă, Michelin a explicat că a semnat „un acord cu Power International Tires LLC pentru a achiziționa cele două companii locale ale sale, Michelin Russia Tyre Manufacturing Company (MRTMC) LLC și Camso CIS LLC”.

Power International, un partener bine cunoscut al Michelin, este unul dintre cei mai importanți distribuitori de anvelope din Rusia și este prezent pe întreg teritoriul țării, potrivit grupului.

Preluarea „va proteja 250 de locuri de muncă, în principal în Davidovo”, a precizat acesta.

Michelin avea aproximativ 1.000 de angajați în Rusia, dintre care 750 la Davidovo, în apropiere de Moscova.

„Conștient de faptul că nu toți angajații puteau fi preluați de Power International, Michelin le-a permis celor care au dorit să părăsească compania să o facă în condiții favorabile”, a adăugat el.

„Opțiunea de a transfera activitățile către managementul local, în ciuda eforturilor echipelor grupului, nu a avut succes din cauza dificultăților majore de a face aceste activități autonome”, a adăugat Michelin.

Michelin este prezentă în Rusia din 1997, dar și-a suspendat activitățile în urma războiului din Ucraina.

Stoparea vânzărilor în Rusia a reprezentat un sfert din scăderea vânzărilor de anvelope (în tone) în primul trimestru al anului 2023 față de primul trimestru al anului 2022, scădere cauzată și de reducerea stocurilor.

Totuși, prețurile de vânzare mai mari au compensat scăderea volumelor.

Cu sediul la Clermont-Ferrand, Michelin este prezent în 175 de țări și are 132.200 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here