Nimic nu este mai important decât o descentralizare profundă

0
239

„Am văzut declaraţia domnului Dragnea, cred că e nevoie să facem o discuţie şi să ne spună exact miniştrii care văd că ar fi problemele sau cu ce probleme se confruntă. Eu cred că nimic nu este mai important decât a face o descentralizare profundă”, a spus Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

„Cred că ideea de a ţine în mână toate deciziile şi miniştrii, aici fiecare trebuie să înţelegeţi, au nu numai o problemă de administrare, dar şi o problemă de orgoliu. Fiecare vrea să fie mai important, să aibă o influenţă mai mare în Cabinet şi acest lucru se întâmplă peste tot, nu e o problemă românească. Am văzut-o şi în alte Guverne, există întotdeauna o concurenţă între membrii Cabinetului, dar acest lucru nu trebuie să fie o frână pentru descentralizare, pentru că, altfel, pentru orice decizie, că e vorba de autorităţile locale, că e vorba de cetăţeni, trebuie să înţelegem că nu e soluţia de a-i plimba la Bucureşti pe toţi pentru a le rezolva problemele şi trebuie să delegăm responsabilităţile la nivel local”, a mai spus şeful Senatului. 

El a adăugat că nu a avut discuţii pe tema descentralizării cu miniştrii ALDE, precizând că acestea trebuie purtate în prezenţa premierului. 

„Nu am discutat cu niciunul dintre miniştri şi, aşa cum v-am spus, o să facem o discuţie în prezenţa doamnei prim-ministru şi dânsa o să ne informeze şi o să ascultăm punctele de vedere pentru a vedea cum depăşim aceste chestiuni, până la urmă, fireşti, problemele cu care se confruntă descentralizarea”, a explicat Tăriceanu, răspunzând unei întrebări pe această temă. 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here