Educație vs Business sau cum educația reduce riscul

0
142

Angajatul a redevenit deci important. Dar cine îl face pe angajat valoros indiferent de epoca istorică şi de contextul macroeconomic specific unei anumite perioade? Poate fi fără îndoială meritul său individual dar Statul şi-ar putea atribui toate meritele datorită educaţiei primite în sistemul de învăţământ obligatoriu iar un CEO ar spune cu siguranţă ”poate Statul te-a pregătit la nivel teoretic dar meseria ta a fost descoperită aici în mediul privat, unde te perfecţionăm şi pregătim în mod constant”.

Statistic, cea mai mare parte a angajatorilor vor considera ca neproductivi angajaţii aflaţi pe poziţii de entry level şi asta deoarece Statul livrează de cele mai multe ori în câmpul muncii indivizi pregătiţi după sisteme educaţionale învechite. Astfel, angajatorul ajunge să suporte, din fonduri proprii, adaptarea tânărului la piaţa muncii, încercând să îl ţină şi în pas cu dinamica acestei pieţe.

Riscul de a avea contact cu persoane cu o educaţie precară şi cu o slabă pregătire profesională, care să îşi pună negativ amprenta asupra vieţii personale dar şi la nivel macro, prin rezultatul activităţii lor, este deci unul foarte ridicat. Iar acest risc este chiar mai ridicat in consultanţa imobiliară, atât pentru prestatori cât şi pentru beneficiari.

Spre exemplu, cumpărătorul unei locuinţe trebuie să aibă educaţia necesară de a identifica beneficiile aduse de un consultant imobiliar şi mai ales de a face distincţia dintre un profesionist şi un şarlatan. De ce este importantă această educaţie? Dacă un cumpărător are sentimentul că vorbeşte cu persoane care de fapt nu sunt profesionişti – nu avem cu toţii un amic care se pricepe la auto, imobiliare şi amenajări interioare? – atunci va deveni nesigur, va încetini procesul de achiziţie, cu repercusiuni în tot lanţul economic şi îi va trata pe toţi ca fiind nişte impostori.

În acelaşi timp, educaţia, nivelul de pregătire profesională şi procesul de învăţare continuă derulat de consultant sunt la fel de importante, apartenenţa la o multinaţională de renume internaţional reprezentând un atu important. Iar educaţia oferită de Stat ar trebui să deţină un rol la fel de important, într-o piaţă a muncii cu o inflaţie de diplome şi titulaturi şi o industrie de consultanţă în care se întâlnesc în special brokeri impostori, fără nicio pregătire şi dorinţă de a livra un serviciu calitativ, sau persoane slab pregătite dar absolvente de programe de Masterat.

Până la schimbarea sistemului de învăţământ trebuie să învăţăm să alegem servicii de calitate şi să ne perfecţionăm constant, indiferent de sectorul de activitate.

Bogdan Voica, CEO Coldwell Banker România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here