Iohannis le cheamă la Cotroceni pe Viorica Dăncilă şi Olguţa Vasilescu

0
66

Potrivit sursei citate, întâlnirea are loc începând cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni, transmite Mediafax.

Preşedintele va discuta cu Viorica Dăncilă, prim-ministru, şi cu Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Este posibil ca una dintre teme să fie legea salarizării şi efectele acesteia şi nu este exclus să fie adus în discuţie proiectul legii pensiilor.

Subiectul pensiilor este unul foarte controversat în aceste momente.

Ministerul Muncii spune că a scăzut valoarea contribuţiilor la pilonul II de pensii din cauză că angajatorul nu a majorat în mod corespunzător venitul brut al angajatului.

„După cum, desigur, cunoaşteţi, reducerea contribuţiei la pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75% operează începând cu veniturile realizate în luna ianuarie 2018, concomitent cu transferul contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator la angajat. În situaţia în care angajatorul nu a majorat în mod corespunzător venitul brut al angajatului, contribuţiile pentru pilonul II au înregistrat o scădere”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Reprezentanţii ministerului au prezentat situaţia numărului de participanţi la pilonul II pentru care s-au efectuat viramente şi sumele virate către fondurile de pensii administrate privat.

Astfel, numărul participanţilor pentru care s-au efectuat viramente a fost în ianuarie 2017 de 3.604.000, iar în ianuarie 2018 de 4. 019.000. Sumele virate s-au cifrat la 493. 368.390 lei în ianuarie 2017, respectiv 590.023.110 lei în ianuarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here